România a întrecut SUA, Danemarca şi Belgia la capitolul Sănătate

România a întrecut SUA, Danemarca şi Belgia la capitolul Sănătate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România se află pe locul 33 într-un clasament recent realizat de către Bloomberg, privind sănătatea în statele lumii. Topul nu se referă însă la performanţa sistemului sanitar, ci la raportul cheltuieli - rezultate. Folosind informaţii furnizate de Banca Mondială, de Fondul Monetar Internaţional, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de Departamentul de Sănătate Hong Kong, agenţia americană de ştiri Bloomberg a efectuat topul sistemelor sanitare cu un raport bun cost-rezultate, având în vedere trei mari criterii: speranţa de viaţă (a cântărit 60 la sută din rezultatul final), preţ relativ per capita, adică procentul din PIB alocat per capita (30 la sută) şi costul absolut per capita al sistemului de sănătate, mai precis, cheltuielile totale cu sănătatea per capita: servicii de prevenţie şi curative (10 la sută).
Topul Bloomberg cuprinde 48 de state, iar România se situează pe locul 33, înaintea unor ţări dezvoltate cum sunt Belgia, Danemarca şi chiar înaintea Statelor Unite ale Americii. Ţara noastră are un scor de eficienţă de 44,9, calculat în funcţie de speranţa de viaţă a românilor (74,5 ani), de costul sistemului de sănătate ca procente din PIB per capita (6,3) şi de cheltuielile totale cu sănătatea per capita (500 de dolari).

Citit 1268 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2013 17:23

2 comentarii

 • postat de eu
  Miercuri, 04 Septembrie 2013 10:02
  85.120.166.***
  La cheltuieli trebuia sa ia in calcul si spagile. Ar fi iesit o suma mult mai mare cheltuita pt sanatate, iar raportul cost-rezultate mult mai prost.
  0
  1
  Raportează
 • postat de tyghjjghg
  Marți, 03 Septembrie 2013 17:43
  5.13.196.***
  este adevarat ca a intrecut ,dar la spaga poate la bagarea banilor in buzunar asa poate.
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.