9 septembrie: Sfinţii şi Drepţii Ioachim şi Ana

9 septembrie: Sfinţii şi Drepţii Ioachim şi Ana
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sfinţii şi Drepţii Ioachim şi Ana, părinţii după trup ai Maicii Domnului, sunt cinstiţi în imediata zi după Naşterea Sfintei Fecioare Maria, în 9 septembrie. Ei sunt modelul desăvârşit al Familiei creştine. Sfânta Ana este fiica lui Matan. După tată era din tribul lui Levi, neam preotesc în vremea Vechiului Testament, iar după mama sa era din tribul lui Iuda. Sfântul Ioachim, fiul lui Barpatir, era din neamul regelui David, care este strămoşul Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Din Sfânta Scriptură ştim că Drepţii Ioachim şi Ana s-au rugat mult ca să dea naştere unui prunc. Această neputinţă era rău văzută în vechea societate evreiască de dinaintea Naşterii lui Hristos. Exista prejudecata că soţii care nu au prunci nu sunt binecuvântaţi de Dumnezeu.

Însă, la bătrâneţe, când Drepţii Ioachim şi Ana nici nu mai gândeau că ar putea să aducă pe lume un prunc, după ce le-a fost refuzat darul dus la Templul din Ierusalim, minune mare... Cei doi soţi au primit vestea că Ana va naşte o Pruncă, pe Sfânta Fecioară Maria. Tradiţia spune că Sfânta Ana era de o vârstă foarte înaintată când s-a întâmplat acest fapt de referinţă în istoria mântuirii neamului omenesc. La doar trei ani, cu imne de slavă, cei doi Sfinţi Părinţi au prezentat-o pe Fecioara Maria la Templul din Ierusalim, unde a vieţuit până la vârsta de 15 ani. 

Între 26 şi 27 august, la  Biserica "Sfânta Ana" din Galaţi au fost aduse la închinare Moaştele celor doi Sfinţi Părinţi, fapt care ne-au adunat pe toţi în unitate şi în rugăciune.

Citit 1446 ori Ultima modificare Duminică, 08 Septembrie 2013 12:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.