Edificii noi, sub intemperii / Biserica "Sfânta Cruce" din Galaţi are nevoie de acoperiş

Edificii noi, sub intemperii / Biserica "Sfânta Cruce" din Galaţi are nevoie de acoperiş
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Zidurile a trei biserici noi, aproape date „la roşu”, sunt pe cale să fie deteriorate din cauza lipsei de acoperiş. E vorba de bisericile Sfântul Ioan Botezătorul, Sfântul Antonie cel Mare şi Sfânta Cruce din municipiul Galaţi, ridicate în ultimii ani din dragostea pentru Hristos a unor gălăţeni, din donaţii, dar şi din alocaţiile bugetare ale Primăriei Galaţi. „Necazul este că în ultimii ani, pe fondul sărăciei, lucrările merg anevoie la multe dintre bisericile noastre”, observă domnul Paul Vieru din Galaţi.
Ne oprim astăzi la Biserica „Sfânta Cruce”, de pe strada General Dragalina nr. 3, cartier I.C. Frimu, care şi-a sărbătorit hramul pe 14 septembrie. A fost începută în 2006, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian al Dunării de Jos, iar zidul s-a ridicat anevoie, fiindcă sărăcia dă târcoale la tot românul. Însă, preoţii de aici au pus piatră peste piatră şi au izbutit să finalizeze lucrarea. „Am ajuns la turla mare, pe care am finalizat-o săptămâna trecută şi mai este ceva de lucru la celelalte turle mici. Lucrarea am făcut-o din contribuţia unor dăruitori şi cu sprijinul autorităţii locale. Anul acesta, din surse proprii am achiziţionat materiale, cherestea, fier, cărămidă, pentru a putea încheia partea de construcţie”, ne-a spus părintele paroh Vali Laurenţiu Giurgea, secretar al Protoieriei Galaţi.
Aici slujeşte şi preotul Marius Tudorel Florea şi împreună păstoresc aproximativ 4.000 de familii şi peste 10.000 de suflete. Edificiul are nevoie urgentă de acoperiş, altfel, în sezonul rece, lucrările vor rămâne sub cerul liber, în ploi, ninsori, îngheţ. „În anii din urmă s-a mai găsit câte un om generos, dar acum e greu fiindcă avem nevoie de vreo patru tone de tablă şi în cont nu mai avem nimic. În acest an, ar fi o alocaţie bugetară de la Primăria Galaţi de 30.000 lei, pe care o aşteptăm şi pentru care mulţumim”, spune părintele Giurgea.
În 2012, un gălăţean a dăruit cinci maşini de cărămizi, iar firma „Delta Cons” Tulcea a oferit profile metalice.

Citit 6138 ori Ultima modificare Vineri, 20 Septembrie 2013 17:28

11 comentarii

 • postat de dan
  Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 21:54
  79.116.109.***
  Da ce buni comentatori si cartitori mai sunteti la lucrurile pe care nu le cunoasteti!!! Si voi faceati la fel daca erati ca ei.Sunteti deja invidiosi. Se vede de departe asta!
  4
  2
  Raportează
 • postat de zarian
  Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 15:26
  151.46.188.***
  Dar bani de gard au fost ?Fala , fala...? Daca se facea mai intai acoperisul nu era mai bine?
  4
  9
  Raportează
 • postat de Biserica aduce voturi politicienilor de kkt
  Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 14:39
  5.13.133.***
  Romania are 4000 de scoli si 18000 de biserici.....mi-e sila.Daca cineva crede ca progresul unei societati vine de la barbosi se insala amarnic.
  4
  10
  Raportează
 • postat de miha
  Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 12:24
  5.13.239.***
  Am primit nafura impachetata in acatist de mortiidat de preot ........ halal respect
  4
  5
  Raportează
 • postat de gelu
  Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 10:41
  79.112.14.***
  Iar cu miloaga....
  Dar cand a preluat Muzeul de arta si s-au pus de bagat bani in el nu se gandeau ca "nu este ochiu dracului"?
  Ba stiau dar se merge pe "ce-i mana nu ne mai ia nici Al de sus!"
  3
  8
  Raportează
 • postat de dascalul
  Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 09:56
  5.13.223.***
  lua-v-ar ........, nu va mai saturati de biserici, sunt mai multe decat scoli si spitale la un loc, magari cu fuste care doar siretlicuri, afaceri , cersetorie si, cum avem zeci de exemple din media , chiar oleaca de mafie nu va strica . nu va este rusine sa umblati cu cersetoria din usa in usa, sa tot construiti salase bisericesti unul peste altul ? gata, opriti-va odata, ati coplesit galatiul cu asa ceva , plimbati-va fustanele prin satele nenorocitilor sinistrati si vedeti ce-i acolo, n-aveti scrupule, n-aveti rusine, vinde-ti-va viloaiele , magarilor si acoperiti biserica ! cele mai tari masini, viloaice de prost gust, peotese protapite sa munceasca prin cele mai bune institutii , pe nemerit ......huoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo !!!!
  5
  9
  Raportează
 • postat de unul mai cuminţit
  Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 09:18
  79.116.103.***
  gata frati romani, lasati-o mai usurel cu dezvaluirile, ca se supara tovarasa autoare a articolului si nu-i a buna caci cu ea nu te joci: are un tupeu cu care va inchide tuturor gurile, cu atat mai mult cu cat bulgarele minciunilor ei devine mai mare si mai mare.
  3
  12
  Raportează
 • postat de jon
  Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 08:03
  5.13.201.***
  Da tanti Floarea de la Lupele nu are nevoie de acoperis? ba are nevoie si de pereti, de fapt are nevoie de orice, culmea e ca daca se duce popa din sat sa ceara bani de acoperis, batrana da tot ce are, si ultimul leut, numai sa il imbuneze pe dumnezeu ei.
  3
  13
  Raportează
 • postat de Iulian
  Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 08:02
  50.93.119.***
  Odata cu construirea bisericilor dupa revolutie , au inceput sa-si construiasca si preotii vile, Oare cum au reusit sa-si termine vilele iar bisericile inca nu? Parohul de la Sf Cruce are ditamai viloiul in spatele Cimitirului Eternitatea, parohul de la Pogorirea Sfintului Duh pe 9 Mai , si exemplele pot continua daca vreti! Se verifica pe zi ce trece vorba,, Cu gindul la Dumnezeu, si cu mina in buzunarul meu!'' Sunt convins ca DUMNEZEU ne vrea buni dar nu si ,,,naivi! Domnul IIsus s-a jertfit pentru noi, iar noi avem acum biserici din aur si credinta din lemn! Care este exemplul celor care ne pastoresc, ca mesajul lor este sa ,,, cotizam! Doamne- ajuta!
  3
  10
  Raportează
 • postat de dana
  Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 07:25
  5.13.202.***
  Sa dea nenea Casian ca are si nu mai poate de bine ,mai este si biserica Sfintul Voievod Stefan cel Mare care nu prea inainteaza din cauza saraciei ,si primaria a dat bani dar cred ca pe criterii politice ,stiti proverbul [ pina la Dumnezeu te maninca sfintii ]
  2
  11
  Raportează
 • postat de mai moale cu vaicarelile....
  Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 06:00
  5.13.171.***
  Cum IPS Casian a cerut preotilor sa nu mai faca show auto in fata Episcopiei, asa poate cere acelorasi bani pt. un astfel de acoperis. In plus ''taxele'' pt a lua un post intr-o biserica sau de paroh sunt si ele consistente. Si-n cele din urma nu avem o biserica saraca ci cu mari si banoase proprietati.
  3
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.