Edificii noi, sub intemperii / Biserica "Sfânta Cruce" din Galaţi are nevoie de acoperiş

Edificii noi, sub intemperii / Biserica "Sfânta Cruce" din Galaţi are nevoie de acoperiş
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Zidurile a trei biserici noi, aproape date „la roşu”, sunt pe cale să fie deteriorate din cauza lipsei de acoperiş. E vorba de bisericile Sfântul Ioan Botezătorul, Sfântul Antonie cel Mare şi Sfânta Cruce din municipiul Galaţi, ridicate în ultimii ani din dragostea pentru Hristos a unor gălăţeni, din donaţii, dar şi din alocaţiile bugetare ale Primăriei Galaţi. „Necazul este că în ultimii ani, pe fondul sărăciei, lucrările merg anevoie la multe dintre bisericile noastre”, observă domnul Paul Vieru din Galaţi.

Ne oprim astăzi la Biserica „Sfânta Cruce”, de pe strada General Dragalina nr. 3, cartier I.C. Frimu, care şi-a sărbătorit hramul pe 14 septembrie. A fost începută în 2006, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian al Dunării de Jos, iar zidul s-a ridicat anevoie, fiindcă sărăcia dă târcoale la tot românul. Însă, preoţii de aici au pus piatră peste piatră şi au izbutit să finalizeze lucrarea. „Am ajuns la turla mare, pe care am finalizat-o săptămâna trecută şi mai este ceva de lucru la celelalte turle mici. Lucrarea am făcut-o din contribuţia unor dăruitori şi cu sprijinul autorităţii locale. Anul acesta, din surse proprii am achiziţionat materiale, cherestea, fier, cărămidă, pentru a putea încheia partea de construcţie”, ne-a spus părintele paroh Vali Laurenţiu Giurgea, secretar al Protoieriei Galaţi.

Aici slujeşte şi preotul Marius Tudorel Florea şi împreună păstoresc aproximativ 4.000 de familii şi peste 10.000 de suflete. Edificiul are nevoie urgentă de acoperiş, altfel, în sezonul rece, lucrările vor rămâne sub cerul liber, în ploi, ninsori, îngheţ. „În anii din urmă s-a mai găsit câte un om generos, dar acum e greu fiindcă avem nevoie de vreo patru tone de tablă şi în cont nu mai avem nimic. În acest an, ar fi o alocaţie bugetară de la Primăria Galaţi de 30.000 lei, pe care o aşteptăm şi pentru care mulţumim”, spune părintele Giurgea.

În 2012, un gălăţean a dăruit cinci maşini de cărămizi, iar firma „Delta Cons” Tulcea a oferit profile metalice.

Citit 6887 ori Ultima modificare Vineri, 20 Septembrie 2013 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.