Reciclarea de Galaţi: "Recuperatorii" împrăştie gunoiul, Ecosal îl strânge
Foto: Foto: Anca Melinte

Reciclarea de Galaţi: "Recuperatorii" împrăştie gunoiul, Ecosal îl strânge
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O mârţoagă înhămată la o căruţă în care tronează un munte de PET-uri, aşteptând lângă pubelele în care scormonesc de zor "recuperatorii" de etnie rromă, reprezintă o imagine obişnuită pentru locatarii care duc gunoiul la punctul gospodăresc de pe strada Victor Vâlcovici. Numai că, ieri dimineaţă, acţiunea de "recuperare", adică de răvăşire şi împrăştiere a deşeurilor, se petrecea în prezenţa angajatului Ecosal. Pe scurt, în vreme ce o femeie şi un bărbat, urcaţi, fiecare în câte un tomberon, scormoneau şi aruncau PET-urile, dar şi alte gunoaie pe jos, omul de la Ecosal se chinuia să adune mizeria şi să o pună la loc în altă pubelă. Recunosc, de teama unor PET-uri pe care mi le-ar fi putut trânti în cap, am evitat să mai pun sacoşa cu resturi menajere în tomberon - sau în braţele unuia dintre cei doi "recuperatori", şi am lăsat-o jos, pe celelalte gunoaie împrăştiate, cerându-mi scuze faţă de salariatul Ecosal, care s-a uitat urât la mine. Consider că am fost, însă, în legitimă apărare faţă de scormonitorii de gunoaie. Dacă asta înseamnă în Galaţi reciclare, o să crape Europa. De uimire!
   

Citit 1580 ori Ultima modificare Vineri, 27 Septembrie 2013 00:30

6 comentarii

 • postat de iulia
  Vineri, 27 Septembrie 2013 13:13
  5.13.204.***
  cu ceva timp in urma am scris despre str columb . avem 2 tomb

  oane de care suntem foarte multumiti ,in schimb ,daca sunt pli ne si unii mai pun si jos ptr ca nu o sa se intoarca cu gunoilul in curte ,cei de la ECOSAL nu il iau .si uite asa se face un morman mai inalt decat tomberoanele . acum veniti si vedeti ,nu dupa ce il ridica !!!!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ionut
  Vineri, 27 Septembrie 2013 12:12
  2.69.175.***
  Nu, stimati cetateni, rezolvarea este foarte simpla. amenajarea de pubele ingropate in pamant asa cum este deja una in parcarea din fata Casei sindicatelor (nu stiu de ce mama naibii au pus-o acolo) si atunci se va scapa de aspectul mizer al acestor centre de colectare cat si a imaginii cu atelaje si oameni murdari. Dar de unde, Ecosal se ocupa de asfaltari, borduri, creerea de parcari si nu de ceea ce e pusa sa faca adica, sa adune gunoiul, sa mature strazile, sa construiasca centre de colectare a gunoiului in mod civilizat, etc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ue
  Vineri, 27 Septembrie 2013 10:35
  89.137.223.***
  Daca s-ar face un tarc pentru pet-uri langa tomberoane s-ar putea rezolva aceasta problema in mod echitabil pentru toate parile. Asta implica alocare de fonduri pentru realizarea unor umile tarcuri din plasa si cornier din partea edililor locali.
  0
  0
  Raportează
 • postat de jiji
  Vineri, 27 Septembrie 2013 10:23
  91.208.234.***
  Cautatorii de peturi sunt printre putinii amarati care muncesc. Sunt la datorie si pe ploaie (cand politia comunitara doarme in masini, si pe zapada (cand masinile ecosalului nu pot intra din cauza nametilor - culmea e ca tot ei asigura deszapezirea), si pe canicula.
  Si mai lasati-ma cu reciclarea selectiva ca stim foarte bine cu totii ca masinile de colectare au doar doua compartimente (cand gunoiul ar trebui impartit in trei parti) compartimentarea facandu-se dupa ce s-a scris problema in ziar.
  Pe cine draq credeti ca prostiti cu selectarea deseurilor? A fost doar o alta modalitate de a trage bani.
  Eu prefer sa pun pet-ul in sacul cautatorului decat in recipientul de "colectare selectiva". De ce? Pentru ca am tot dreptul si pentru ca prefer ca acel amarat sa castige juma de felie de paine in plus decat sa faca kuru mare primarul, ecosalul si alte sugative.
  1
  6
  Raportează
 • postat de mmm
  Vineri, 27 Septembrie 2013 09:39
  79.116.104.***
  e oribil....de ce nu se confisca carutele??? nu inteleg de bunavoie, sa ramana in mijlocul drumului cu poalele-n brau....si, chiar nu-i vede nimeni!!!...ma refer la politia comunitara....
  0
  5
  Raportează
 • postat de florin
  Vineri, 27 Septembrie 2013 07:37
  5.13.213.***
  domnilor ma intreb cind o sa dispara tiganii si carutele lor de pe strazi,cind iubitorii de animale o sa stringa rahatul patrupedelor,cind o sa astupati gaurile din asfalt,ca pentru taxe vad ca umblati cu megafoanele prin oras
  0
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.