Educaţie pentru circulaţie: Sfaturi de la poliţişti pentru siguranţa copiilor

Educaţie pentru circulaţie: Sfaturi de la poliţişti pentru siguranţa copiilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Analiza evoluţiei dinamicii accidentelor grave de circulaţie a relevat faptul că, la nivel naţional, în primele opt luni ale acestui an, s-au înregistrat 204 accidente de circulaţie în care au fost implicaţi cu vinovăţie copii cu vârsta între 5-10 ani. În urma acestor accidente, 20 de copii au decedat şi 189 au fost răniţi grav. Comparativ, poliţiştii au stabilit că anul acesta au avut loc cu 10 accidente mai mult faţă de perioada similară a anului trecut, numărul victimelor a crescut cu una, iar cel al răniţilor cu 13.

În acest context, au fost intensificate activităţile preventiv-educative pentru reducerea riscului rutier în rândul acestei categorii de participanţi la trafic.

Astfel, în cadrul proiectului “Verde la educaţie pentru circulaţie!” (iniţiat de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române în parteneriat cu S.C. Lidl Discount S.R.L.), poliţiştii rutieri le-au explicat copiilor semnificaţia indicatoarelor rutiere şi regulile de circulaţie destinate pietonilor.

Copiii care au fost alături de poliţişti au primit flyere cuprinzând sfaturi pentru siguranţa pietonală şi orare şcolare. Cei mai isteţi dintre copii au primit legitimaţii cu logo-ul campaniei şi brăţări reflectorizante.

Citit 1108 ori Ultima modificare Duminică, 29 Septembrie 2013 14:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.