Magazin de vise pentru copiii cu dificultăţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de o săptămână, la Şcoala Nr.40 „Iulia Haşdeu” din Galaţi, se deschide un magazin care vinde vise pentru copii. De câteva săptămâni, elevii unei clase de ciclul primar (a II-a B) şi părinţii lor lucrează de zor ca să pregătească vizita la Şendreni, la Centrul social de zi pentru familii şi copii aflaţi în dificultate.

Prichindeii din Galaţi aduc jucării, haine, confecţionează felicitări sau diferite alte obiecte pe care le vor vinde, săptămâna viitoare, în magazinul improvizat în şcoală, la preţul simbolic de 1 leu.

„Eu am multe jucării şi CD-uri pe care le pot dărui”, spune unul dintre copii, Gabi Paraschiv. „Eu o să aduc hăinuţe, jucării şi felicitări foarte drăguţe realizate de mine”, ne-a transmis şi colega lui, Laura Nazare.

Elevii de clasa a II-a speră să le aducă celor 40 de preşcolari şi şcolari din Centrul social „Şanse egale” Şendreni cât mai multe daruri. Ei i-au mobilizat pe prietenii, rudele şi vecinii de bloc.

Totuşi, micuţii mai speră ca produsele pe care le vor vinde să aibă trecere şi la oamenii cu dare de mână. Cei care o pot face, vor ajuta ca unele din visele copiilor din Şendreni să fie mai aproape de realitate, dar vor contribui şi la realizarea visului elevilor gălăţeni, acela de a-şi ajuta semenii.

Învăţătoarea clasei a II-a B, doamna Maria Jalbă, îi va însoţi pe elevi şi pe părinţi vinerea viitoare, atunci când şi-au propus să ajungă la Şendreni cu darurile pentru copiii defavorizaţi.

Citit 658 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.