Europa ne vrea tinerii

Europa ne vrea tinerii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tinerii români trebuie să înveţe ce înseamnă a fi cetăţean european. Este îndemnul pe care mai multe asociaţii neguvernamentale l-au adresat, ieri, 3 aprilie, în cadrul unui seminar de informare „Young European Citizen - YouEuroCitizen”, desfăşurat la Universitatea „Dunărea de Jos”, cu doar câteva luni înainte de alegerile europarlamentare.

Organizat de Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject, în parteneriat cu JEUNE – Young Entrepreneurs of the European Union, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) şi Asociaţia Centrul de Dezvoltare – SMART, seminarul a vizat promovarea alegerilor europarlamentare în rândul tinerilor. Este o a doua întâlnire de acest gen, după cea desfăşurată recent la Oradea, iar pe lista organizatorilor mai figurează Iaşiul şi Slatina, după care va urma un forum naţional în Bucureşti.

Au participat, pe lângă organizatori, câţiva invitaţi care au vorbit despre necesitatea unei mai bune informări şi implicări a tinerilor în procesul electoral european. Studenţii prezenţi au putut de asemenea să afle direct de la unul dintre europarlamentarii gălăţeni, Adriana Ţicău, câteva dintre drepturile esenţiale ale cetăţenilor europeni.

Citit 702 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.