Viaţa de pensionar/ Povara supravieţuirii cu 400 de lei pe lună

Viaţa de pensionar/ Povara supravieţuirii cu 400 de lei pe lună
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vârstnicii care au ajuns ieri în Piaţa Centrală au fost surprinşi de gestul frumos şi rar al unor copii de la două centre de plasament ale Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Galaţi, care le-au oferit flori şi felicitări. I-am întrebat pe câţiva dintre cei sărbătoriţi ieri „cum se mai trăieşte ca pensionar în aceste vremuri?” Unii au refuzat răspunsul, alţii n-au vrut să-şi dea numele, unii însă nu s-au sfiit...

"Cum să fie? Mulţumitor! Nu fac parte dintre cei care să se plângă. Am lucrat în Telecomunicaţii şi după 37 de ani de muncă am o pensie peste medie. Este şi soţul pensionar şi acest fapt ne permite să trăim decent”, ne-a spus Mirela David, în vârstă de 70 de ani din Galaţi.

650 de lei, cu 34 de ani vechime

„Am un venit lunar de 650 de lei, pensie pe care am obţinut-o după 34 de ani de muncă, în sistemul bugetar. În 2004, când s-au făcut nu ştiu ce recalculări mi-au mai luat 50 de lei, din nu ştiu ce erori. Este sub limita umanului să poţi să chiverniseşti câţiva bănuţi, să te tratezi, că la bătrâneţe te ajung toate durerile şi să ţii pasul şi cu scumpirile la servicii şi alimente, pe care nu le mai opreşte nimeni”, ne-a spus Maria Negru, în vârstă de 72 de ani din Galaţi.

„Este umilitor să trăieşti dintr-o pensie de 400 de lei, la vremurile noastre. Am lucrat într-un spital 17 ani şi tot acolo mi-am pus sănătatea în pericol, iar acum nu mai reuşesc să fac faţă reţetelor medicale, tratamentelor. Ce să mai spun de o alimentaţie corespunzătoare?”, ne-a spus doamna Sofia, în vârstă de 62 de ani.

Citit 1812 ori Ultima modificare Marți, 01 Octombrie 2013 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.