Al doilea centru medical Hiperdia în Galaţi

Al doilea centru medical Hiperdia în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urmă cu un deceniu, firma Hiperdia aducea în Galaţi primul Computer Tomograf. Medicina gălăţeană făcea, în sfârşit, necesarul salt tehnologic de la clasicul aparat radiologic Roentgen, mult prea limitat în privinţa  posibilităţilor de investigare imagistică şi deci de diagnostic, la examinarea prin reconstrucţie computerizată tridimensională.

De atunci, mii şi mii de bolnavi, nu doar din  Galaţi, ci şi din judeţele limitrofe, au beneficiat de investigaţii realizate cu CT-ul primului centru de diagnostic Hiperdia (situat în vecinătatea Spitalului „Elisabeta Doamna)”.

Istoria Hiperdia în Galaţi nu s-a oprit însă acolo, pe strada Traian, ci continuă. Sâmbătă, 4 aprilie, este o nouă dată de referinţă în existenţa firmei care activează în domeniul asistenţei medicale de top.

Realizându-se - după cum afirma dl Tiberiu Roth, directorul general al firmei - „un pas mic pentru Galaţi, şi mare pentru Hiperdia”, a fost inaugurat un al doilea centru medical.

Situat la intersecţia străzilor Alexandru Cernat şi Brăilei (vizavi de sediile unor importante instituţii bancare), într-o modernă clădire din sticlă şi oţel, noul centru medical Hiperdia oferă servicii performante de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică nucleară (RMN), tomografie computerizată, mamografie computerizată, osteodensitometrie, radiologie convenţională, ecografie Doppler color, toate cu aparatură de ultimă generaţie.

De asemenea, prin cabinetele de specialitate din structura acesteia (Interne, Cardiologie, Chirurgie vasculară, Obstetrică-ginecologie, ORL, Ortopedie, Neurologie, Neurochirurgie, Oncologie ş.a.), clinica Hiperdia asigură şi o gamă largă de consultaţii.

La inaugurarea onorată cu prezenţa de numeroase oficialităţi, dl Roth a ţinut să precizeze: „Acest nou centru din Galaţi, al 17-lea din ţară, reprezintă pentru Hiperdia un nou început, de altă factură, de alte proporţii. Cred că pot să afirm că Hiperdia este astăzi un nume cu rezonanţă în «industria de sănătate» din România şi asta graţie devotamentului celor peste 450 de profesionişti care lucrează alături de noi. De asemenea, ceea ce este astăzi Hiperdia se datorează în egală măsură şi partenerului nostru american, fondul de investiţii Badminster”.

Exprimându-şi aprecierea pentru iniţiativa înfiinţării centrului medical,  mai în glumă, mai în serios, primarul Dumitru Nicolae a spus: „Este foarte bine că se fac eforturi pentru ca printre pasagerii trenurilor către Bucureşti să fie cât mai puţini pacienţi, care iată pot fi investigaţi şi aici”.

Vorbind „în numele tuturor medicilor”, prof. dr. Dumitru Cristea a afirmat: „Ceea ce este bun pentru bolnav, este bun şi pentru sistemul medical gălăţean. Această instituţie va ridica ştacheta calităţii actului medical şi se va demonetiza expresia „cel mai bun medic este acceleratul de Bucureşti. Încet, dar sigur se ridică şi nivelul medicinei gălăţene !”

Citit 8610 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.