16 gălăţeni au murit la locul de muncă, în 2008

16 gălăţeni au murit la locul de muncă, în 2008
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 16 gălăţeni au pierit anul trecut în urma unor evenimente petrecute la slujbă * Printre ei, cazul cel mai cunoscut a fost cel al  Mirelei, Streşnă, ucisă în jaful casei de amanet la care lucra *

În cursul anului trecut, 135 de persoane au fost accidentate la locul de muncă, din care 16 persoane au decedat. Numărul, deşi îngrijorător pentru noi, este totuşi, mai mic decât înregistrat în 2007: 140 persoane accidentate la locul de muncă. 

Din păcate însă, accidentele de muncă au continuat să se producă şi în acest an; deşi nu ne aflăm decât la începutul lunii aprilie, deja de la începutul anului s-au înregistrat 15 persoane accidentate, din care una mortal.

Conform situaţiei înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi, cele 16 persoane care şi-au pierdut viaţa anul trecut, în urma unui accident de muncă, lucrau la următoarele societăţi: Figran SRL, Arcelormittal SA (două victime), Osanocopert SRL, Top Fish Food SRL, Montajterm SRL, Cedocris SRL, Vega SRL, Romero Exchange SRL, Grestincom SRL, Navrom Centru de Afaceri SRL, Scotfish SRL, Port Agency SA, Cipsor Construct SRL, Unicom SA,  Unitec Construct SA.

Lunile cu cele mai multe accidente – câte trei – au fost martie, iunie şi august, cele cu câte două accidente – ianuarie şi aprilie, iar cele cu câte un accident mortal – mai, iulie şi septembrie.

Unele dintre accidentele mortale sunt foarte cunoscute de opinia publică, ca de exemplu Mirela Streşnă, tânăra care a fost atacată după ce intrase în casa de amanet, pentru a începe lucrul (SC Romero Exchange SRL), altele însă nu sunt la fel de cunoscute.

În toate cazurile însă, în urma victimelor au rămas rude îndurerate, soţi, soţii, părinţi care nu au bănuit nicio clipă că plecarea celui drag la muncă este un drum fără întoarcere…        

„Numărul accidentelor de muncă din judeţul Galaţi este într-o continuă scădere, făcând precizarea că din cele 16 persoane accidentate mortal în 2008, şapte au decedat în cadrul unor evenimente produse în alte judeţe, iar din acelaşi total, trei victime au provenit din accidente de circulaţie şi două persoane au decedat la locul de muncă urmare a unor agresiuni”, se mai arată în raportul ITM Galaţi, prezentat în cadrul recentei întâlniri a Comisiei de Dialog Social.

Citit 1442 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.