Vezi ce nereguli a găsit Protecţia Consumatorului la grădiniţe cu program prelungit

Vezi ce nereguli a găsit Protecţia Consumatorului la grădiniţe cu program prelungit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste o sută de milioane lei vechi, atât ar trebui să plătească managerii a două grădiniţe particulare şi a uneia de stat pentru neregulile descoperite în aceste unităţi de către Protecţia Consumatorulor Galaţi. Comisarii au găsit probleme la toate cele opt grădiniţe inspectate în Galaţi şi Tecuci.

Una dintre aceste unităţi avea depozitate preparatele din carne  la o  temperatura de 12 grade, deşi pe etichetele produselor temperatura de păstrare înscrise de producator era de 4 gradeCelsius. La trei grădiniţe cu program prelungit, aparatele de măsurăutilizatepentru stabilirea porţiilor de mâncare oferite copiilor nu erau verificate  metrologic. Cu alte cuvinte, nu e sigur că micuţii primeau exact cantitatea de mâncare prevăzută pentru fiecare porţie. În plus, la două unităţi de învăţământ, bucătăresele utilizau sarea neiodată. Conform reglementărilor în vigoare, la prepararea hranei destinate celor mici se utilizează doar sarea iodată.  La două dintre grădiniţe, meniurile zilnice nu erau avizate de personalul medical din unitate, iar părinţii nu erau informaţi despre gramajele aferente preparatelor culinare servite conform listelor meniului.

Comisarii au găsit probleme şi în ceea ce priveşte mobilierul sau lenjeria. Într-una dintre grădiniţele verificate, scaunele din sala de mese aveau tapiţeria ruptă pe şezut, existând  găuri de aproximativ 10 centimetri, iar în alta, circa 20% dintre lenjeriile de pat aveau un grad de uzură depăşit. De asemenea, în două săli de curs, mocheta nu era igienizata corespunzător.

Citit 2245 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Octombrie 2013 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.