La cerere, din fondurile AJOFM/ Cum se acordă prima de mobilitate

La cerere, din fondurile AJOFM/ Cum se acordă prima de mobilitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Orice şomer care reuşeşte să se angajeze înainte de expirarea perioadei de şomaj poate primi o primă "de mobilitate", dacă urmează să lucreze într-o altă localitate decât cea unde îşi are domiciliul stabil. Prima de mobilitate este "de încadrare" şi "de instalare". Dacă şomerul se angajează într-o localitate situată la cel puţin 50 de km de domiciliul său stabil, atunci primeşte o primă de încadrare egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă, indicator acum în valoare de 500 de lei. Rezultă o primă de încadrare de 1.000 lei. Dacă şomerul se angajează într-o altă localitate şi îşi schimbă şi domiciliul, el poate primi o primă de instalare egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data mutării sale. Concret, acesta va primi 500 lei ori 7, adică suma de 3.500 lei. Cele două prime sunt asigurate din fondul asigurărilor de stat prin AJOFM-uri şi numai la cerere. Nu pot primi primă "de mobilitate" cei care au mai beneficiat de acest drept în ultimele 36 de luni şi nici cei care, în ultimii doi ani, au mai lucrat la acelaşi angajator.

Dosarul pentru acordarea primei de mobilitate cuprinde pe lângă cererea tip, o copie după actul de identitate din care să reiasă domiciliul stabil al solicitantului, plus adeverinţa de salariat de la angajator. Va mai fi depus şi un angajament privind obligaţia de a restitui integral sumele primite în cazul în care solicitantul va lucra o perioadă mai mică de un an.

Pentru cei interesaţi, programul AJOFM Galaţi este de luni până joi, între orele 8.00-16.30, iar vinerea, între orele 8.00 şi 14.00.

Citit 2761 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Octombrie 2013 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.