Protestele angajaţilor din Sănătate continuă: "Suntem decişi să pornim greva generală"

Protestele angajaţilor din Sănătate continuă: "Suntem decişi să pornim greva generală"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

2.179 de medici, asistenţi şi membri ai personalului sanitar auxiliar au semnat până acum pe listele puse la dispoziţie de Sanitas Galaţi în spitale. Acest lucru înseamnă că 74 la sută dintre angajaţii din spitalele gălăţene sunt de acord cu forma de protest propusă de Federaţia Sanitas pentru luna noiembrie.

"Dacă nici după protestele care au avut loc pe 2 noiembrie a.c. la Bucureşti autorităţile nu ne vor răspunde la solicitări, suntem decişi să pornim greva generală. Totul se va stabili la Congresul Naţional al Federaţiei Sanitas, care va avea loc săptămâna viitoare. Până atunci, continuă strângerea de semnături toată săptămâna în curs", a declarat vicepreşedintele Sanitas Galaţi, Carmen Vrabie.

Sindicaliştii cer alocarea a 6 la sută din Produsul Intern Brut pentru Sănătate, salarii decente atât pentru medici, cât şi pentru restul categoriilor de personal sanitar, condiţii civilizate de muncă şi recunoaştere profesională. De asemenea, Sanitas se opune transformării spitalelor în SRL-uri sau ONG-uri.

Citit 1130 ori Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2013 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.