Pensionarii au nedumeriri în privinţa ajutoarelor UE/ Află care sunt beneficiarii acestui program
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Pensionarii au nedumeriri în privinţa ajutoarelor UE/ Află care sunt beneficiarii acestui program
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Am o pensie de 402 lei şi vă rugăm să ne răspundeţi dacă putem beneficia de alimentele distribuite din stocurile Uniunii Europene”, ne întreabă Ioana Ifrim din Galaţi.

„Potrivit legislaţiei în vigoare, primesc ajutoare - constând în alimente de la Uniunea Europeană, în conformitate cu articolul 3 (alin. 1, litera c) din Hotărârea nr. 600/mai 2009 - pensionarii care provin din sistemul public de pensii ale căror venituri  obţinute din pensie, sau din pensii cumulate, sunt sub 400 de lei”, ne-a spus Ana Denis Aramă, director executiv al Casei Judeţene de Pensii Galaţi.

Pentru a evita confuziile, adăugăm că ajutoarele sunt distribuite prin programul P.E.A.D 2013, prin Cantina de Ajutor Social Galaţi, aflată în subordinea Primăriei Galaţi, şi constă într-un „pachet” de nouă alimente de bază.

Pensionarii - dar şi cei care aparţin celorlalte categorii socio-profesionale îndreptăţite a primi aceste ajutoare - sunt aşteptaţi la punctul de distribuire din spatele fostului magazin „Romarta Veche” (în vecinătatea Şcolii nr. 26), zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 14.00.

Pentru că unele alimente sunt perisabile, "pensionarii care din motive de sănătate nu se pot deplasa la acest punct ne pot anunţa telefonic şi vom încerca să ajungem noi la ei", ne-a spus, ieri, Apostol Roman Picu, director al Cantinei de Ajutor Social Galaţi.

Citit 3119 ori Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2013 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.