Pensionarii au nedumeriri în privinţa ajutoarelor UE/ Află care sunt beneficiarii acestui program
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Pensionarii au nedumeriri în privinţa ajutoarelor UE/ Află care sunt beneficiarii acestui program
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Am o pensie de 402 lei şi vă rugăm să ne răspundeţi dacă putem beneficia de alimentele distribuite din stocurile Uniunii Europene”, ne întreabă Ioana Ifrim din Galaţi.
„Potrivit legislaţiei în vigoare, primesc ajutoare - constând în alimente de la Uniunea Europeană, în conformitate cu articolul 3 (alin. 1, litera c) din Hotărârea nr. 600/mai 2009 - pensionarii care provin din sistemul public de pensii ale căror venituri  obţinute din pensie, sau din pensii cumulate, sunt sub 400 de lei”, ne-a spus Ana Denis Aramă, director executiv al Casei Judeţene de Pensii Galaţi.
Pentru a evita confuziile, adăugăm că ajutoarele sunt distribuite prin programul P.E.A.D 2013, prin Cantina de Ajutor Social Galaţi, aflată în subordinea Primăriei Galaţi, şi constă într-un „pachet” de nouă alimente de bază.
Pensionarii - dar şi cei care aparţin celorlalte categorii socio-profesionale îndreptăţite a primi aceste ajutoare - sunt aşteptaţi la punctul de distribuire din spatele fostului magazin „Romarta Veche” (în vecinătatea Şcolii nr. 26), zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 14.00.
Pentru că unele alimente sunt perisabile, "pensionarii care din motive de sănătate nu se pot deplasa la acest punct ne pot anunţa telefonic şi vom încerca să ajungem noi la ei", ne-a spus, ieri, Apostol Roman Picu, director al Cantinei de Ajutor Social Galaţi.

Citit 3064 ori Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2013 17:20

3 comentarii

 • postat de eugen
  Miercuri, 06 Noiembrie 2013 08:24
  5.13.214.***
  sunt perfect de acord, cu dumneavoastra doamna georgeta. tradatorii,care au jefuit si vindut tara trebuie sa raspunda in fata legii,insa o mare parte dintre acesti pensionari prin votul lor dupa 1990,la fel ca si in 2012,au o mare vina pentru situatia in care se afla acum, cu regret o spun ,nu poti sa dai unui om nimic,atit timp cit 23 de ani sa nu iti aperi drepturile cistigate legal prin munca, girind in continuare la vot pe aceiasi tradatori,hoti corupti.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Simplu cetatean
  Marți, 05 Noiembrie 2013 18:06
  86.127.212.***
  D-le Director, va recomand sa verificati programul de lucru al angajatelor de la Punctul din Piata Tiglina 1, deoarece, nu este corect ca persoane cu handicap sa stea sa astepte in fata usii pana ce doamnele merg amandoua "de manuta" la toaleta sau sa-si savureze tigara si cafeaua cate 20 minute la o ora, pe motiv ca doar au si ele dreptul la pauza. De ce nu lasa un inlocuitor pe perioada cat se" toaleteaza"? Ca doar sunt platite din bani publici, nu? Mentionez ca programul afisat pe usa este de la 8 la 14, fara pauza.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Georgeta
  Marți, 05 Noiembrie 2013 15:08
  78.96.253.***
  Ajutoarele demonstreaza incompetenta oamenilor politici .Eu nu sunt deacord cu acestea.Fiecare roman sa munceasca ,sa-si castige painea.Pensionarii sa aiba pensii conform muncii depuse si nu sa ajungem ca puturosii si cersetori la Europa.Gandindu-ma mai amanuntit cei care au distrus economia tarii sa li se confiste toate averile si sa le dea celor indreptatiti sa le primeasca.Exact asa cum se procedeaza cu retrocedarile.Sa ramana si ei putin pe strada ,sa guste si ei din paharul cu venin.
  "CINE GRESESTE ,PLATESTE "
  0
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.