FOTO EXCLUSIV: Statuie pentru Marius Stan, pe modelul Brătianu

FOTO EXCLUSIV: Statuie pentru Marius Stan, pe modelul Brătianu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Colegii din USL nu înţeleg de ce multă lume îl compară pe Marius Stan cu un mic dictator, primarul Galaţiului fiind un adevărat exemplu pentru democraţie


Liberalii îl sprijină pe Marius Stan: "E un democrat, cum să aibă el metode staniliste?"

După un an şi jumătate de realizări măreţe, primarul Marius Stan începe deja să culeagă roadele muncii depuse. Colegii liberali şi pesedişti au comandat o statuie pentru Întâiul Bărbat al Oraşului, pe modelul celui mai liberal dintre liberali, I.C. Brătianu. "Ştim că Stan este un liberal în adevăratul sens al cuvântului. El îi respectă pe toţi cei din jur, ascultă punctele de vedere ale tuturor, este cel mai deschis om pe care îl ştiu. Şi este deschis mai ales la critici", a declarat Victor Paul Dobre. Colegul său de alianţă, Dan Nica, a ţinut să contrazică opinia unora, care îl acuză pe Stan că foloseşte metode hitleristo-stanilisto-bolşevice. "Nu ştiu de unde apar comentariile astea cum că Stan ar fi un dictator, nici vorbă de aşa ceva. Stan este democraţia întruchipată. Acesta este motivul pentru care i-am comandat o statuie care să semene leit cu statuia lui Brătianu", a spus Dan Nica. "Viaţa liberă" a obţinut macheta noii statui, din care reiese clar asemănarea cu Brătianu. De asemenea, după cum se poate vedea din fotografia alăturată, artistul angajat de USL să realizeze statuia a încercat să evite asemănări cu orice alt personaj istoric cunoscut. "Dacă pui cele două imagini una lângă alta, nici nu ştii care e Stan şi care e Brătianu. Sigur o să-i placă şi lui Stan", a comentat artistul.

Marius Stan interzice dictările în şcoli: "Numai eu am voie să dictez în oraşul ăsta"

Elevii din şcolile gălăţene au scăpat de dictările de la orele de Română, după ce primarul Marius Stan le-a interzis profesorilor să mai aplice astfel de metode de tortură la ore. "În oraşul ăsta o singură persoană dictează. Cine se cred aceşti profesori să le dicteze ei copiilor? Nu e voie. Eu sunt singurul care dictează în spaţiul Sireto-Danubiano-Prutic", a explodat Marius Stan. În zadar au încercat profesorii de română să îl convingă pe primar că dictarea este o metodă de învăţare şi că nu are nicio legătură cu supunerea, cu ascultarea orbeşte a unor ordine. "Noi nu am intenţionat niciodată să îi subminăm autoritatea domnului primar. În şcoli dictarea se foloseşte de zeci de ani, nu am inventat-o noi. Să fie clar: noi îl respectăm, îl iubim şi îl apreciem pe domnul Stan pentru că ne conduce spre progres", a declarat un profesor de română. Doar elevii s-au declarat bucuroşi de această decizie, ei declarând la unison că aşteaptă cu înfrigurare ziua în care se vor interzice şi alte lucruri în şcoli, cum ar fi notarea sau prezenţa la ore.

Studenţii au invadat Parcul Viva: "E delir! Atâta iarbă n-am văzut niciodată"

Studenţii gălăţeni sunt pur şi simplu euforici de când s-a inaugurat noul Parc Viva. De o săptămână, ei nici nu au mai călcat pe la cursuri, preferând să îşi petreacă întreaga zi în iarbă. "E grozav, ameţeşti numai când te uiţi în jur şi vezi atâta bogăţie. Pur şi simplu ne-a ameţit nebunia asta de iarbă", a declarat un student care iubeşte iarba. "Eu stau aici de când s-a deschis parcul, de un an. Nici nu ştiu cum a trecut timpul, că mi se pare o veşnicie de când am venit. Îmi place în parc că au adus elefanţi zburători, crocodili cu cap de bivol, balene cu aripi albe şi lebede cu penaj multicolor. Nu sunt sigur, dar cred că într-o zi am văzut şi ceva dragoni care scuipau flăcări. Şi, bineînţeles, cel mai mult îmi place că aici e iarbă la discreţie", a completat un alt student. Marea nemulţumire a studenţilor este pentru recent inaugurata Grădină Publică, nu s-a folosit deloc iarbă. "Acolo era mai aproape de noi, puteam să simţim mirosul de iarbă de la geamul căminului", a mai spus un student.

Bacalbaşa vânează şi Nobelul pentru medicină: "A anesteziat un întreg judeţ"

După ce a ratat "la mustaţă" premiul Nobel pentru literatură şi cel pentru pace, preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, vânează acum un alt trofeu: Nobelul pentru medicină. Specialiştii susţin că Bacalbaşa are mari şanse întrucât, spre deosebire de ceilalţi candidaţi, care au ajutat cu descoperirile lor doar un număr limitat de oameni, Bacalbaşa a anesteziat un întreg judeţ. "E favorit, asta e clar. Păi, ceilalţi candidaţi au dezvoltat proiecte şi programe care au influenţat vieţile a câteva zeci sau sute de oameni. Bacalbaşa a reuşit să anestezieze vieţile a 500.000 de oameni, adică un întreg judeţ", a declarat Hans Larsson, purtător de cuvânt al Academiei Suedeze. Bacalbaşa s-a declarat onorat de această perspectivă, precizând că, în calitate de preşedinte al CJ Galaţi, a făcut tot posibilul ca munca sa să se resfrângă asupra cât mai multor oameni. "Ştiu, sunt bun. Anestezie ca mine nu face nimeni, iar de când am venit la CJ fac anestezii în grup. Asta e cu adevărat o performanţă pe care nici măcar Academia Suedeză nu poate să o ignore", a declarat Bacalbaşa.

Dan Nica e nemulţumit de inflaţie: "Chiar trebuie să actualizăm şpaga în fiecare lună?"

Preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica, este extrem de nemulţumit de activitatea Guvernului, care a scăpat inflaţia din mâini. "Nu se poate aşa ceva. La ritmul în care se devalorizează moneda naţională, trebuie să actualizăm şpaga în fiecare lună ca să nu ieşim în gaură", a declarat Dan Nica. Acesta susţine un proiect legislativ prin care nivelul şpăgilor să fie stabilite în euro, nu în lei. "În acest fel nu va mai fi nevoie de notificări către toţi clienţii instituţiilor publice", a explicat Nica.

Mister rezolvat la Izvoarele / Bubuiturile erau de la tunurile date de Saghian

Deşi încă nu s-a stabilit cauza cutremurelor de la Izvoarele, specialiştii s-au pus de acord asupra sursei bubuiturilor. "De vină erau tunurile lui Saghian. De aia erau şi atât de dese. Bine, puteau fi şi mai dese, dar Viorel Ştefan preferă să dea tunuri prin alte părţi", a explicat un specialist în fizica pământului.

Ewald Lienen, la prima gafă: "Mă simt foarte bine aici, la Brăila"

Nici bine nu a fost instalat în funcţia de antrenor al Oţelului, că Ewald Lienen a şi făcut o gafă de proporţii. Pe modelul "Good evening, Budapest", antrenorul german a spus în deschiderea conferinţei de presă de miercuri că se simte bine la Brăila. "La primul egal îi strigăm demisia", a comentat un membru al galeriei.

Adamescu explică venirea lui Ewald Lienen la Oţelul: "Avea nişte datorii la mine din anii '80"

Surse din jurul clubului Oţelul afirmă că noul antrenor, Ewald Lienen, nu este tocmai un străin faţă de patronul Dan Adamescu. Din câte se pare, cei doi se cunosc de pe vremea în care Adamescu făcea afaceri în Germania, acolo unde juca Lienen. "Avea nişte datorii la mine. Acum antrenează Oţelul şi suntem pace", a explicat Adamescu.

Dreptul la replică

Pâslaru: "Vă demonstrez că am plătit un salariu la TVG"

Patronul TV Galaţi a venit la redacţie cu un drept la replică legat de precedentele ediţii ale pamfletului, în care se sugera că îşi ţine angajaţii neplătiţi. Publicăm astăzi conţinutul dreptului la replică:

"Stimată redacţie,

Eu vă pot arăta cu acte că mereu am plătit, la zi, cel puţin un salariu la TVG, ceea ce demonstrează că insinuările dumneavoastră cum că aş fi un patron rău-platnic sunt total nefondate. Nu pot să dau numele celui care şi-a primit salariul, aşa că voi folosi iniţialele. Ataşez copii după fluturaşele de salarii pe numele F.P., de unde rezultă negru pe alb că în fiecare lună, acesta şi-a primit integral salariul de 23.403.483 lei noi.

Cu stimă,

Florin Pâslaru"

Tratament preferenţial pentru copiii parlamentarilor / La şcoală, vor studia "Punguţa cu 1.000.000 de euro"

Fiii parlamentarilor gălăţeni vor avea parte de o programă şcolară puţin modificată, adaptată la educaţia economică pe care le-o oferă părinţii lor. Astfel, la orele de română, în timp ce elevilor proveniţi din familii obişnuite li se va preda povestea "Punguţa cu doi bani", copiilor parlamentarilor li se va preda "Punguţa cu 1.000.000 de euro". "Ei ai anumite standarde, pe care noi trebuie să le respectăm. Vom scoate ediţii speciale ale manualelor, în care se va face modificarea necesară. Cum să îi spui unui copil de parlamentar că într-o punguţă intră doar doi bani?", a declarat un inspector şcolar.

Durbacă nu va fi niciodată anchetat de DNA: "Nu ne permitem, ar trebui să blocăm toată instituţia"

Parlamentarul Eugen Durbacă a scăpat de anchetele DNA pe vecie. Conducerea instituţiei a anunţat că nu îşi permite să blocheze întreaga activitate a procurorilor doar cu un singur personaj. "Avem destui angajaţi, dar activitatea domnului Durbacă este atât de vastă încât nu numai că ar trebui ca toţi să se ocupe de asta, ci, mai mult, ar fi nevoie să mai facem angajări", a declarat o sursă din cadrul DNA Galaţi.


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2260 ori Ultima modificare Joi, 07 Noiembrie 2013 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.