Bătaie pentru custodie chiar în faţa Protecţiei Copilului

Bătaie pentru custodie chiar în faţa Protecţiei Copilului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un gălăţean de 57 de ani susţine că a fost bătut în faţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) de fostul său ginere, chiar în timp ce îşi ţinea nepoata în braţe. Disputa a început în urmă cu o lună, atunci când fiica gălăţeanului a hotărât brusc să plece în străinătate, lăsând în urmă doar o scrisoare în care spunea faptul că vrea ca cei trei copiii ai ei să rămână în grija fostului soţ. Problema este însă că micuţii fuseseră crescuţi mai mult de bunici.

Despre situaţie au aflat şi cei de la Protecţia Copilului, care au încercat să realizeze o mediere între părţi. Marţi, 12 noiembrie, după ce au ieşit din sediul DGASPC Galaţi, fostul ginere a încercat să-i smulgă bărbatului de 57 de ani nepoata din braţe. Cum fetiţa nu a vrut să-i dea drumul bunicului, până la scandal nu a mai fost decât un pas. "A început să mă lovească cu pumnii în faţă, până am căzut la pământ, chiar dacă eram cu fiica lui în braţe. În timp ce copiii s-au speriat şi au început să plângă, fostul ginere m-a şi muşcat de ureche.

Problemele au început din urmă cu mai mulţi ani. După ce au făcut primul copil, au hotărât să divorţeze. A venit apoi al doilea copil şi au amânat decizia. Apoi, când au spus iar că divorţează, a venit şi al treilea copil. Problemele s-au agravat tot mai mult în decursul timpului. Copiii au fost crescuţi mai mult de noi (de bunici - n.r.) şi s-au ataşat. Acum nu vor să se ducă la tatăl lor. Avem deja două procese pe rol şi vom face tot posibilul ca să-i putem creşte noi pe copii", a spus Neculai Ropotan, gălăţeanul bătut.

Deşi medicii au hotărât să-l mai ţină internat în spital, bărbatul a depus deja plângere la poliţie împotriva fostului ginere. "Copiii sunt folosiţi ca simple unelte în disputa dintre adulţi. Micuţii au astfel cel mai mult de suferit. Ei vor beneficia de ore de consiliere psihologică", a declarat Nicoleta Ioviţă, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi.

Citit 1748 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2013 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.