Numărul preoţilor din România l-a depăşit pe cel al medicilor

Numărul preoţilor din România l-a depăşit pe cel al medicilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Cezar Irimia, atrage atenţia asupra unei situaţii fără precedent cu care se confruntă sistemul medical românesc. "Autorităţile au anunţat că în curând lista cu medicamente compensate va fi reactualizată. În ritmul actual al plecării medicilor români însă, în câţiva ani vom avea medicamente, dar nu va mai avea cine să ni le administreze. Vă spun sincer, sunt un om credincios, dar în România sunt 50.000 de preoţi şi doar 40.000 de medici", a spus Cezar Irimia.

Citit 20701 ori Ultima modificare Joi, 14 Noiembrie 2013 11:18

12 comentarii

 • postat de iorga
  Duminică, 17 Noiembrie 2013 11:06
  5.13.227.***
  "MANA CARE TE EJUTA E MAI SFANTA DECAT GURA CARE SE ROAGA". IN CONCLUZIE,UNII MEDICI AR TREBUI RIDICATI LA RANG DE PREASFINTIT SAU PATRIARH,NU PREOTII ASTIA DIN ZILELE NOASTRE
  1
  4
  Raportează
 • postat de @petru
  Vineri, 15 Noiembrie 2013 18:04
  5.13.235.***
  Mai petru, de ce IPS Casian nu inapoiaza cele primite de Arhiepiscopie in contul Palatului Episcopal, acum retrocedat si el bisericii ? Nu am sperante ca poti trece de fanatismul ce te caracterizeaza si imi vei raspunde dar oamenii se mai schimba uneori, mai evolueaza.
  3
  8
  Raportează
 • postat de Dascau Ion
  Vineri, 15 Noiembrie 2013 12:50
  5.13.212.***
  Ce va mirati asa ?! La cum se "traieste" in Rromanica, baietii ( preotii ) au treaba nu gluma !!!
  3
  12
  Raportează
 • postat de petru
  Vineri, 15 Noiembrie 2013 11:44
  79.116.104.***
  Pazea fratilor ca a intrat sectantii,abia asteapta cate un articol din asta ca sa loveasca in Biserica Stramoseasca.AUZIM MEREU in Simbolul Credintei,ca noi,,ortodocsii,credem intru una sfanta,soborniceasca si apostoleasca Biserica.Una ,nu o suta.Vai si amar de cei care s-au despartit de Biserica lui Hristos.Nu exista o mie de biserici!Una este:Biserica Soborniceasca Ortodoxa in intreaga lume!Cei ce s-au despartit de Biserica nu au mantuire.BISERICA ESTE TRUPUL LUI HRISTOS.BISERICA ESTE STALP SI INTARIRE A ADEVARULUI,al carui cap este in ceruri.Cei ce s-au rupt de Biserica si au trecut la vreo secta oarecare,n-au mantuire in vecii vecilor,macar de-ar face orice fapta buna!Nu primeste Dumnezeu nici o fapta buna,daca nu se face in dreptarul Ortodoxiei.Iata ce spune Apostolul Pavel"pace peste cei ce vor umbla cu dreptarul aceste si peste tot alesul lui Dumnezeu" adica cei ce umbla in Dreapta Credinta.NU EXISTA MATUIRE AFARA DE BISERICA.Deci numai prin biserica se poate face iertarea pacatelor;numai Biserica are putere,prin preotii si arhiereii sai,sa lege si sa deslege pacatele lumii.Hristos a dat putere

  Apostolilor Sai si Apostolii,prin punerea mainilor,la episcopi si preoti.Deci fara preot nu este mantuire.Medicii pleaca in strainatate dupa bani,preotii de ce sa plece?Asta este cauza,unii au plecat iar altii au ramas,in asemenea situatie e normal acest decalaj...dar asta nu este un motiv sa loviti in Biserica pt. ca au ramas in tara preotii.
  Doamne iarta pacatul de a ma pune cu sectantii...
  25
  4
  Raportează
 • postat de postat de un alt cetatean al urbei
  Vineri, 15 Noiembrie 2013 10:59
  5.13.142.***
  Pentru cel de la 10,23: pe langa faptul ca esti ofuscat mai esti si nesimtit, sau prost simtit. Ai fi stiut altfel ca este o impolitete sa scrii cu majuscule. Dar ce sa ceri unui ins care, dupa ce s-a "pocait", are pretentia ca este singurul detinator al adevarului? Tu esti tipul de om care te potrivesti perfect cu proverbul "il invata pe taica'su sa faca copiii". Da-te bai tata la o parte ca nu stii, iti arat eu cum se fac copiii. (sau ceva de genul: Ba', Dumnezeu nu este cum il vezi tu, ci cum il vad eu, ca doar eu am stat de vorba cul El).
  17
  6
  Raportează
 • postat de jim
  Vineri, 15 Noiembrie 2013 10:56
  5.13.167.***
  Putem constitui o alta armata cu efectivul acestora . In toate domeniile s-au redus numarul salariatilor sau mai urmeaza restructurari ! Aici NU ! Ce facem cu atatia preoti si atatea biserici ? Este o sfidare fata de cetatenii tarii, care muncesc si platesc taxe !
  5
  16
  Raportează
 • postat de @UN ALT CETATEAN AL URBEI
  Vineri, 15 Noiembrie 2013 10:23
  5.13.147.***
  @UN ALT CETATEAN AL URBEI:SUNT DOAR UN AMARAT CARE A MAI CITIT ALTCEVA DECAT BIBLIA,SPRE DEOSEBIRE DE DUMNEATA ,PROBABIL UN OM CARE IASI DUCE TRAIUL IN UMBRA VREUNEI BISERICUTE AMARATE!PUNE MANA PE CARTE AMICE ,DUMNEZEU ESTE ALTFEL DECAT IL VEZI TU,SI LUMEA IN ACARE TRAIM ESTE ALTA,SUNTEM IN SEC.XXI,A APUS VREMEA INCHIZITIEI!!!DACA DOCTORII AR INTRA IN GREVA GENERALA,VAI DE NOI,DACA PREOTII AR FACE-O ,PENTRU CEIO NMAI MULTI AR FI O FOARTE MARE USURARE,NU AVEM NEVOIE DE INTERMEDIARI IN RELATIA CU DUMNEZEU UNICUL!!!
  6
  16
  Raportează
 • postat de un alt cetatean al urbei
  Vineri, 15 Noiembrie 2013 09:15
  5.13.142.***
  Pentru primul comentator: esti un amarat de sectar care isi varsa ofuscarea pe net.
  17
  8
  Raportează
 • postat de marius
  Vineri, 15 Noiembrie 2013 09:00
  82.137.13.***
  Toti care s-au perindat prin viata politica au incurajat acest fenomen anormal . ! Toti platim taxe, dar Biserica este scutita ! Vi se pare normal? Atatea salarii suportate de cetateni, cand acesti bani ar trebui indreptati spre profesori , medici, educatori ! Este revoltator ! Cineva mai vorbea de echitate !
  3
  18
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Vineri, 15 Noiembrie 2013 07:45
  5.13.239.***
  Nu am nimic cu preotii,nu am nimic cu biserica dar cand vad cata prostime roieste in jurul acestor biserici care au crescut ca ciupercile dupa ploaie imi dau seama cat de saraci suntem cu duhul si cate biserici avem.Doamne ajuta!
  Si atat.....ca altfel se profita prea mult de naivitatea oamenilor!
  4
  14
  Raportează
 • postat de RABELAIS
  Joi, 14 Noiembrie 2013 17:23
  5.13.234.***
  DOAMNE,CAT DE MULT MI-AS DORI SA AUD CA NU NE MAI PLEACA DOCTORII DIN TARA SI CA CEI CARE FAC ACEST LUCRU AR FI DOAR PREOTII,NU AR FI MARE PAGUBA,BA DIN CONTRA,AR SCADE CONSIDERABIL NUMARUL PARAZITILOR !!!!!!!!
  6
  30
  Raportează
 • postat de Un cetatean al urbei
  Joi, 14 Noiembrie 2013 17:13
  5.13.234.***
  Nu ne mai mira nimic intr-o tara in care numarul bisericilor depaseste numarul scolilor si al spitalelor;apoi.sa fim sinceri .este muuuult mai greu sa lupti pentru salvarea vietii unui om ,ca medic,decat ca preot,sa indrugi verzi si uscate ,tot felul de povesti si sa nu ai concret decat raspunderea pentru cati bani duci acasa in tescherea,pe baza credulitatii enoriasilor tai!Cu cat gradul de emancipare spirituala si implicit intelepciunea popporului va fi mai mare audienta bisericii vetuste ,indiferent de religie,va fi mult mai mica ;sunt dintre cei care cred fara tagada in DUMNEZEU,dar cred ca nu avem nevoie de mijlocitor.i in relatia cu ACESTA,cu DUMNEZEU,ca biserica si-a trait traiul asa cum este acum,caq cea mai sfanta si nobila biserica este cea pe care fiecare o ridica in sufletul sau,PRIN FAPTA BUNA SI IUBIREA DE OAMENI,ASA CUM SUNTEM INVATATI ATAT DE RELIGIA CRESTINA CAT SI DE ALTE RELIGII DINTRE CELE VREO 4200 CAT SPUN STATISTICIENII CA SUNT IN LUME LA ORA ACTUALA!FARA INVATATORI SI MEDICI LUMEA NU VA PUTEA TRAI DAR FARA PARAZITISMUL BISERICII,DAAAAAA!!!!!!
  6
  32
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.