A patra zi de protest a studenţilor basarabeni

A patra zi de protest a studenţilor basarabeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 100 de studenţi basarabeni au manifestat vineri, 10 aprilie, pentru a patra oară în această săptămână, la Galaţi, în semn de solidaritate cu cei din Chişinău.

Tinerii, aflaţi pe scările Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, au stat preţ de minute întregi, cu mâinile la ochi, la urechi sau la spate, sugerând astfel starea de spirit din Republica Moldova. Unii din studenţi, îmbrăcaţi cu tricouri pe care scria „Rezist – sunt anticomunist” au stat în genunchi, cu mâinile la ceafă, întruchipând victimele protestelor de la Chişinău.

Printre protestatari s-au aflat doar câţiva băieţi, restul fiind fete. Potrivit liderului Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni, Alex Jurcăneanu, în ultimele două zile, de la Galaţi au plecat în Republica Moldova în jur de 80 de studenţi. 

Îmbrăcat cu un tricoul pe care scria ,,Reamintiţi-vă ce ne-au învăţat soţii Aldea Teodorovici” şi având pe frunte o bandană tricoloră, studentul Ion Coropceanu, de la Facultatea de Istorie, a spus că „protestăm împotriva prigoanei exercitate de regimul comunist faţă de cei care au participat la asaltul preşedinţiei şi parlamentului. Regimul comunist, în mod vizibil, îi vizează pe activişti, pe cei care îndeamnă protestatarii să reziste împotriva forţelor de ordine. Ei trebuie să ştie că protestatarii nu recurg la violenţă decât dacă sunt provocaţi şi forţele de ordine îi îndeamnă la violenţă. Îi fac să atace”.

„Practic, domnul Voronin aplică acelaşi regim pe care l-a aplicat Stalin în anii 30. Domnul Voronin spune că apără valorile democratice şi că le va apăra cu orice preţ. Care valori democratice? dacă el aplică aşa metode barbare, care ţin de secolul XVIII!”.

Băiatul a spus că nu ştie dacă se va mai întoarce în Republica Moldova, deşi acolo îşi are părinţii şi fratele său de 19 ani, care protestează!

Şi surorile Gârştioagă - Irina, studentă la Istorie în anul II şi Aurelia, cursantă la masterat - spun că „se mai gândesc” dacă se întorc sau nu în Moldova.

Oricum, dacă se întorc, o vor face în vizită, pentru că „am depus actele pentru cetăţenie. Eu şi o soră de-a mea, că suntem trei aici, Irina încă nu a depus că abia stă de trei ani în România. Nu ştiu ce să zic… acolo e familia mea, dar aici sunt mai multe posibilităţi…”.

Citit 871 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.