Un angajator de negăsit / Concediu medical neplătit unei angajate cu probleme depresive

Un angajator de negăsit / Concediu medical neplătit unei angajate cu probleme depresive
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pensionara Alexandra Toderaşcu a venit la redacţie pe 27 noiembrie 2013, rugându-ne să o ajutăm să obţină decontarea indemnizaţiei pentru concediul medical de la SC Intensiv SRL Galaţi, pentru fiica sa Anişoara Toderaşcu.

„Fiica mea, Anişoara Toderaşcu, lucra de mai multe luni la SC Intensiv Galaţi şi, în 4 noiembrie 2013, s-a internat la Spitalul de Psihiatrie Galaţi. În aceeaşi zi a cerut de la SC ˝Intensiv˝ SRL o adeverinţă din care să reiasă că firma la care lucrează a plătit contribuţia pentru asigurările sociale de sănătate. Fata mea a stat internată în spital între 4 şi 21 noiembrie 2013, a dus concediul medical la locul de muncă şi când a fost ziua de salariu a constatat că suma care i se cuvenea pe concediul medical nu i-a fost plătită. Am încercat să vorbim cu şefa de la Intensiv SRL, dar nu e de găsit. Pe lângă faptul că fata mea este bolnavă psihic, soţul a părăsit-o şi ea are de crescut patru copii de vârste cuprinse între 5 şi 15 ani, care nu au niciun sprijin”, ne spune Alexandra Toderaşcu, pensionară, mama Anişoarei Toderaşcu.

Din adeverinţa medicală nr. 373 din 4 noiembrie 2013, administratorul SC Intensiv SRL precizează şi semnează că Anişoara Toderaşcu este angajata amintitei firme şi că „în ultimele 12 luni a beneficiat de 149 de zile de concediu medical”. Rezultă clar că această necăjită era salariata amintitei firme de curăţenie. Pe de altă parte, din biletul de ieşire din spital, eliberat de Spitalul de Psihiatrie „Elena Doamna” Galaţi, reiese că „pacienta s-a internat pentru o fenomenologie de tip depresiv”.

Dosar incomplet la CAS

Cum la telefoanele SC Intensiv SRL nu a răspuns nimeni, am luat legătura cu Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi, pentru a afla dacă SC Intensiv SRL a depus vreo cerere pentru decontarea indemnizaţiei concediului medical pentru Anişoara Toderaşcu. „A fost depus un dosar, dar era incomplet, motiv pentru care în 29 noiembrie am trimis, pe adresa Intensiv SRL, o scrisoare prin care ceream acestei firme ca până joi, 5 decembrie, să vină să-şi completeze dosarul. Însă în 12 decembrie ne-a fost returnată corespondenţa. Am încercat să luăm legătura şi telefonic cu Intensiv SRL, dar nu răspunde nimeni la numerele de telefon precizate în corespondenţa noastră şi pe internet. În aceste condiţii, am înaintat o adresă către Registrul Comerţului, pentru a ne comunica adresa SC Intensiv SRL”, ne-a spus dr. Elena Vrabie, director al CAS Galaţi.

Anişoara Toderaşcu, salariată şi bolnavă, este mamă a patru minori şi soţia unui bărbat care a abandonat-o. De mai bine de o lună, ea aşteaptă ca autorităţile să o sprijine, pentru a intra în posesia drepturilor care i se cuvin. Până atunci, cei care îi pot fi de ajutor îi pot trimite un minim sprijin la adresa din strada Tudor Vladimirescu nr. 51, unde locuieşte împreună cu mama sa. Mai sperăm ca ITM şi CAS Galaţi să reuşească să găsească amintitul angajatorul şi să-l determine (sic!) să-şi facă datoria faţă de această salariată şi să ne comunice şi nouă de ce SC Intensiv SRL s-a folosit de munca unui om, iar la greu l-a abandonat?

De asemenea, rugăm sectorul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Galaţi să încerce să-i întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală gălăţencei Anişoara Toderaşcu sau o altă formă de sprijin.

Citit 3425 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2013 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.