Peste 400 de medici, sancţionaţi şi avertizaţi de CJAS Galaţi

Peste 400 de medici, sancţionaţi şi avertizaţi de CJAS Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma celor 224 de acţiuni de control efectuate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi în anul 2013, 387 de medici au primit sancţiuni, iar alţi 19 au fost avertizaţi pentru nerespectarea deontologiei profesionale şi a normelor impuse de legislaţia în vigoare. Cazul care iese cel mai mult în evidenţă este cel au unui medic gălăţean care a prescris medicamente, deşi că pacientul era decedat. Pentru că nu avea o dovadă a faptului că deţine în mod legal spaţiul în care cabinetul său funcţiona şi pentru că nici nu avea un asistent medical angajat, un alt medic a fost sancţionat cu suspendarea contractului de servicii medicale în asistenţa medicală primară. 221 de medici au primit diverse sancţiuni pentru că au raportat servicii medicale pacienţilor pe perioada internării acestora în spital, lucru interzis de legislaţia medicală actuală. Alţi 137 de doctori au fost penalizaţi pentru că au prescris reţete pacienţilor pe perioada internării acestora în spital, fapt de asemenea nepermis.

Nereguli pe spatele persoanelor cu handicap

Un medic gălăţean a prescris eronat, nu se ştie dacă cu intenţie sau fără, medicamente pentru categoria de asigurat „handicap 100 la sută" pacienţilor care nu se încadrau în această grupă. Pentru că nu aveau la dosare declaraţii pe propria răspundere a pensionarilor, din care să rezultă că aceştia realizează venituri numai din pensii de până la 700 lei pe lună, zece medici au fost şi ei penalizaţi de inspectorii CJAS Galaţi. Un medic dintr-o policlinică gălăţeană a fost sancţionat pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare privind modul de eliberare a certificatelor de concedii medicale. Nici medicii stomatologi nu au scăpat de sancţiuni care au constat în diminuarea unei zecimi din valoarea contractelor, pentru neîntocmirea fişelor de tratament stomatologic asiguraţilor raportaţi la C.A.S Galaţi. 11 medici din spitalele gălăţene au fost penalizaţi cu avertisment pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare privind modul de eliberare a certificatelor de concedii medicale.

Nu în ultimul rând, un medic de familie a fost sancţionat şi alţi 19 au fost avertizaţi pentru nerespectarea programului de lucru, excluderea din lista proprie de asiguraţi a pacienţilor fără notificarea acestora în prealabil sau, din contră, înscrierea în lista proprie de asiguraţi a unui pacient fără documente justificative.

Citit 2213 ori Ultima modificare Vineri, 20 Decembrie 2013 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.