Reţetele pentru diabet, epilespie, Parkinson şi alte demenţe nu vor mai trebui avizate la CJAS

Reţetele pentru diabet, epilespie, Parkinson şi alte demenţe nu vor mai trebui avizate la CJAS
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bolnavii care au fost supuşi unor intervenţii de implantare de proteze endovasculare (stent), cei cu epilepsie, cu boala Parkinson, cu demenţe degenerative, vasculare sau mixte, precum şi pacienţii incluşi în Programul naţional de diabet nu vor mai fi nevoiţi să vină la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi pentru avizarea reţetelor medicale lunare. Pacienţii sau aparţinătorii acestora vor putea merge cu reţeta de la medicul de familie direct în farmacie. „Am luat această măsură pentru a nu mai plimba asiguraţii de la medic la CJAS şi mai apoi la farmacie. Am făcut în acest sens informări atât pe site-ul nostru, cât şi către medicii de familie şi farmacii. Măsura intră în vigoare de la 1 ianuarie 2014”, a explicat preşedintele director general al CJAS Galaţi, dr. Elena Vrabie.

Mai rămân totuşi de vizat la CJAS acele reţete care se eliberează în baza deciziilor date de CNAS. „Este vorba de reţete cu valoare foarte mare, în cazul cărora trebuie să existe o evidenţă strictă”, a adăugat sursa citată.

Citit 1484 ori Ultima modificare Vineri, 20 Decembrie 2013 17:50

1 comentariu

 • postat de veterinar
  Vineri, 20 Decembrie 2013 19:40
  92.80.143.***
  comuna balabanesti a ramas fara medic de familie si asistent a vrea ca cei din cadrul acestui ziar sa vina sa faca un articol sa vada cum sunt tratati pacienti din aceasta comuna pur si simplu isi bat joc de bolnavi
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.