Unde ar trebui investite fondurile din taxe şi impozite

Unde ar trebui investite fondurile din taxe şi impozite
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă tot plătesc taxe şi impozite locale, gălăţenii au aşteptări mari de la Primărie. Vor ca banii lor să fie utilizaţi de administraţia locală pentru rezolvarea unor probleme serioase ale oraşului. I-am întrebat pe câţiva gălăţeni care ar fi direcţiile prioritare în care municipalitatea ar trebui să investească bani anul acesta şi iată ce răspunsuri am primit:

Gheorghe Constantinescu, pensionar: „Iarna asta ar trebui să rezolve problema căldurii. Dar în restul anului ar trebui să facă ceva pentru a crea locuri de muncă. Să atragă investitori, să se deschidă firme, că n-au tinerii unde să muncească”.

Doamna Aurora, 45 de ani (foto 1): „E mizerie mare! Plătim bani mulţi pentru ridicarea gunoiului, dar în spatele blocurilor e neagra mizerie. Pe gangul care coboară din Domnească spre Gării e mizerie extraordinară. Degeaba plăteşte Primăria bani pentru curăţenie, dacă nu se vede. Să aibă şefi autoritari la Ecosal, care să vadă ce fac angajaţii în opt ore de muncă! Am fost în Italia, în centrul Romei e curăţenie, şi nu ştiu când mătură. Copacii sunt curăţaţi, să nu-i cadă în cap cuiva vreo creangă. Cu câinii comunitari, vai de mine, nu se mai poate! Am ajuns să avem mai mulţi căţei decât copii şi nu e normal!”.

Andreea Patriche: „Primăria ar trebui să investească în străzi, unele sunt groaznice. E nevoie de bani şi în educaţie, pentru că sunt copii buni, inteligenţi care învaţă la licee care se dărâmă peste ei. Eu am învăţat la Colegiul Naţional Cuza şi vă spun sincer că se dărâmă”.

Domnul Dan: „Nu ştiu în ce măsură Primăria poate să investească în învăţământ, dar ar fi necesar să o facă. Ieri am trecut pe lângă o fostă şcoală de lângă stadionul Portu Roşu, care a fost demolată. Ar trebui să bage bani în şcoli şi în sănătate, în spitalele care se află în grija ei. Primăria nu poate crea locuri de muncă, dar poate să rezolve problema caselor naţionalizate”.

Citit 861 ori Ultima modificare Duminică, 05 Ianuarie 2014 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.