Dansează împreună pentru viitor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vrancea, Brăila şi Vasluiul sunt judeţele care vor reprezenta regiunea de sud-est la etapa naţională a Concursului de Dans “Împreună pentru viitor”.

La sfârşitul săptămânii trecute, Liceul de Artă „D.Cuclin” a fost din nou gazda competiţiei organizate în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară, dar de data aceasta, pentru etapa regională. Vineri, s-au întrecut echipele din Galaţi, Constanţa, Vrancea, Neamţ şi Brăila. Specificul concursului este că reuneşte într-o echipă elevi de liceu şi elevi de la şcoli speciale.

Locul I la secţiunea „Dans tradiţional” l-au ocupat două echipe, cea din Vrancea şi cea din Vaslui. Ambele s-au prezentat cu dansuri şi costume autentice, greu de departajat. La fel s-a întâmplat şi la secţiunea „Dans modern”, în finală plecând atât Brăila cât şi Vrancea.

Echipele care au reprezentat Galaţiul s-au situat, la ambele categorii, pe locul al doilea, fapt meritoriu ţinând cont că a fost o concurenţă strâns, după cum ne-a declarat inspectorul şcolar de specialitate, Cornelia Mateiţă.

La „Dans tradiţional”, elevii din Galaţi au fost reprezentaţi de Grupul Şcolar „Sf.Maria” şi SAM „Simion Mehedinţi”, iar la „Dans modern” din elevi ai Grupului Şcolar Industrial Tecuci şi ai Şcolii Speciale Tecuci.

Din juriu au făcut parte inspectorii şcolari pentru învăţământ special ai fiecărui judeţ participant, un elev de clasa a XII-a de la Liceul de Artă şi specialişti ai Liceului de Artă „D.Cuclin” şi Palatului Copiilor Galaţi.

Concursul de la Galaţi s-a bucurat şi de participarea unui reprezentant al Asociaţiei „Childrens High Level Group”, Diana Taşcu.

Etapa naţională va avea loc la sfârşitul lunii, la Arad.

Citit 601 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.