Tichete-cadou, doar pentru jumătate din profesorii gălăţeni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De Paşti, toţi angajaţii din şcolile şi grădiniţele municipiului Galaţi primesc bonusurile în valoare de 350 de lei * În restul judeţului, situaţia este mai puţin roz *

Mai puţin de jumătate din angajaţii unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi primesc sigur tichete-cadou cu ocazia Paştelui. Dacă unii dintre dascăli şi-au cheltuit deja bonusurile sau urmează să le primească zilele acestea, alţii şi-au luat de tot gândul de la tichetele-cadou ce li s-ar cuveni în 2009, în aceeaşi măsură ca şi colegilor lor.

Din cei 9.000 de angajaţi (personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic), doar 4.000 includ în socoteala cu cheltuielile şi cei 350 de lei cât valorează tichetele.

Nu o dată, ci de patru ori

Toţi cei 4.000 sunt angajaţi ai unităţilor de învăţământ din municipiul Galaţi. Primarul Dumitru Nicolae a plusat, asigurându-i pe reprezentanţii sindicatelor din educaţie că, în acest an, toţi dascălii vor primi tichete- cadou cu alte trei ocazii. Este vorba despre începutul anului şcolar (15 septembrie), Ziua Naţională a Educaţiei (5 octombrie) şi Crăciun.

Liderii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Galaţi consideră un real succes rezultatul negocierilor purtate cu autorităţile locale. „Este o performanţă extraordinară că am reuşit să obţinem aceste drepturi financiare într-un an în care toate bugetele sunt de criză”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul SIP Valeriu Diculescu.

Galaţiul da, Tecuciul ba

Sindicaliştii mai spun că municipiul Galaţi este unul dintre puţinele din ţară unde profesorii beneficiază, şi în acest an, de tichetele-cadou. Un exemplu găsim chiar în judeţul Galaţi.

Cei care au… ghinionul să fie angajaţi în unităţile şcolare din municipiul Tecuci nu sunt prinşi în bugetul pe 2009 cu aceste bonusuri şi nu au primit tichete nici în 2008.  „O să încercăm să discutăm cu primarul Tecuciului, probabil vom ajunge la pichetare. Nu cunosc încă situaţia din comune. Bugetele locale nu s-au stabilit în totalitate”, a spus Valeriu Diculescu referitor la faptul că, anul trecut, unele consilii locale au acordat numărul maxim de tichete, la toate ocaziile, pe când altele au găsit bani abia după protestele şi negocierile sindicaliştilor.

„Nu am deschis încă niciun proces referitor la neacordarea acestor drepturi pentru că a fost primul an în care s-au putut acorda. Am preferat pichetările”, a mai precizat Diculescu.

De altfel, la sfârşitul anului trecut sindicaliştii din şcoli au pichetat Primăria Galaţi în mai multe rânduri, ca să primească tichetele.

Citit 875 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.