"Părinţii nu se mai preocupă de educaţia copiilor"

"Părinţii nu se mai preocupă de educaţia copiilor"
Ion Ştefan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ion Ştefan, 66 de ani, pensionar: "Atât timp cât nimeni nu le spune clar la ce riscuri se expun, copiii şi adolescenţii vor continua probabil să cumpere şi să fumeze sau să inhaleze astfel de produse. Ca să fiu mai exact, cred că problema porneşte din familie. Părinţii sunt prea ocupaţi, de multe ori lucrează de dimineaţă până seara, mulţi sunt plecaţi cu lunile în alte ţări. Sunt destui şi cei care nu-şi dau interesul, pur şi simplu. Nici la şcoală nu există ore speciale în care să li se explice elevilor ce sunt aceste substanţe, de ce dau efectele alea şi ce riscuri presupun. Şcoala se mulţumeşte să le transmită doar cunoştinţe, fără a se ocupa de educaţia propriu-zisă".

Veronica Busuioc, 55 de ani, pensionară: "Nu trebuie să acuzăm din start. Adolescenţii sunt mai curioşi din fire, pentru că aşa este specific vârstei. În şcoli se îndeamnă unul pe altul şi aşa ajung ca tot mai mulţi să consume. Sunt şi părinţi care se implică, fără îndoială. Doar că, şi în acele cazuri, adolescenţii percep implicarea ca pe o amestecare în treburile lor. Educaţie în acest sens ar trebui să se facă, fără îndoială. Eforturile ar trebui însă îndreptate mai ales asupra celor care vând asemenea substanţe. Ei sunt cei care profită de lipsa de experienţă a tinerilor şi fac rău cu bună ştiinţă, doar de dragul unui profit cât mai mare şi mai rapid".

L.P., 67 de ani: "Concepţiile se schimbă de la o generaţie la altă. Atunci când noi eram tineri, erau alte lucruri la modă. E greu acum pentru unii să înţeleagă noile generaţii. Nu trebuie însă să judecăm prea aspru, ci să încercăm să găsim soluţii. Cred că vina aici le aparţine autorităţilor, care nu iau măsuri destul de energice pentru a eradica fenomenul din rădăcină. Nici nu cred că există un cadru legislativ prea clar, lacună de care comercianţii profită. Îmi aduc aminte câte discuţii au fost şi câţi copii au ajuns în spital până ce aleşii locali de atunci s-au sinchisit să interzică acele magazine, care practic împânziseră oraşul".

Citit 717 ori Ultima modificare Duminică, 19 Ianuarie 2014 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.