O propunere de luat în seamă/ Un monument închinat lui Victor Vâlcovici

O propunere de luat în seamă/ Un monument închinat lui Victor Vâlcovici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Avem stradă Victor Vâlcovici, avem, mai nou, şi o şcoală care îi poartă numele. Vrem şi un monument Victor Vâlcovici"

Ceasul aflat la intersecţia Străzii Oţelarilor cu Bulevardul Galaţi, în Micro 21, vechi şi ruginit, care lasă de dorit din punct de vedere estetic, ar trebui înlocuit cu un monument închinat matematicianului gălăţean de renume mondial Victor Vâlcovici, este de părere Mariana Şerban, o gălăţeancă ce locuieşte în zonă.

În condiţiile în care în cartierul gălăţean există deja o arteră rutieră care îi poartă numele creatorului hidrodinamicii şi aerodinamicii teoretice româneşti, dar şi o unitate de învăţământ, Mariana Şerban propune conducerii Primăriei să investească în ridicarea unui monument în cinstea matematicianului Victor Vâlcovici. „Ceasul de la rondoul din Micro 21 nu este un simbol al oraşului. Un simbol al oraşului, după părerea mea, este Victor Vâlcovici. Avem strada Victor Vâlcovici, avem şi o şcoală, mai nou, care îi poartă numele. Vrem un monument Victor Vâlcovici. Este o valoare a oraşului”, a spus Mariana Şerban.

Propunerea gălăţencei este îmbrăţişată şi de alţi locuitori ai cartierul Micro 21. Victor Vâlcovici este considerat creatorul hidrodinamicii şi al aerodinamicii teoretice româneşti şi primul mecanician de anvergură pe care l-a oferit România. Opera sa ştiinţifică are peste 150 de lucrări dedicate mecanicii analitice, teoriei elasticităţii, astronomiei şi cosmogoniei.

Citit 1701 ori Ultima modificare Luni, 20 Ianuarie 2014 15:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.