Canalizările refulează la fiecare ploaie/ Strada care poate fi traversată doar cu cizme din cauciuc

Canalizările refulează la fiecare ploaie/ Strada care poate fi traversată doar cu cizme din cauciuc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii care locuiesc în Micro 21, pe Strada Victor Vâlcovici ori în apropiere, trăiesc un adevărat coşmar atunci când plouă. Întrucât gurile de canalizare sunt pline de gunoaie şi praf, strada se inundă de fiecare dată când sunt înregistrate precipitaţii ceva mai însemnate.

Cei mai mulţi dintre gălăţenii care locuiesc în cartier ne-au spus că au semnalat, în repetate rânduri, reprezentanţilor Apă Canal această problemă, dar s-au ales doar cu promisiuni. „Pe această stradă, vizavi de Kaufland, sunt vreo şase guri de canal, toate înfundate. Le-am numărat chiar eu. Atunci când plouă, se strânge toată apa pe stradă. Nici nu poţi să traversezi. În pălus, şoferii „uită” să încetinească. Canalizările acestea ar trebui să fie curăţate. Problema nu este de ieri sau de azi, dar văd că nimeni nu intervine”, ne-a spus un locatar al blocului K13, situat pe Strada Victor Vâlcovici.

Oamenii sunt cu atât mai nemulţumiţi cu cât artera este una intens circulată, întrucât în zonă se află nu mai puţin de două supermarketuri, o biserică, unităţi de învăţământ, dar şi sedii ale unor societăţi comerciale. „Canalizările sunt pline ochi de praf. Când vin ploile, se inundă strada. Mi s-a întâmplat să fiu udată, din cap şi până în picioare, de maşinile care circulau pe stradă. Aici este un nod important, este biserică, sunt supermarketuri, unităţi de învăţământ. Când plouă, nu poţi trece, ca pieton, pe Victor Vâlcovici”, ne-a spus Mariana Şerban.

Gălăţenii le solicită reprezentanţilor Apă Canal să intervină urgent pentru curăţarea gurilor de canalizare, nefuncţionale în prezent. "Este ruşinos. Dacă fiecare şi-ar face treaba cu profesionalism în părticica lui, cu preocupare şi responsabilitate, nu ne-am mai confrunta cu asemenea probleme. Soţul meu, de fiecare dată când vedea angajaţi ai Apă Canal, îi oprea şi le spunea despre această problemă. El a spus, el a auzit”, ni s-a plâns o gălăţeancă ce locuieşte în apropierea celor două supermarketuri din cartier.

Trotuare nereparate de zeci de ani

Cele mai multe trotuare din cartierul Micro 21 nu au mai fost reabilitate încă de înainte de Revoluţie, astfel că astăzi multe dintre ele sunt extrem de degradate, pline de gropi şi fisuri, adevărate capcane pentru trecători. „Niciodată, de la Revoluţie încoace, trotuarele nu au fost reparate. Nu s-a făcut nimic aici”, ne-a spus Valeriu Ocheanu, preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 538.

Oamenii solicită conducerii Ecosal ca, în primăvară, atunci când vor fi reluate lucrările de asfaltare în oraş, să nu uite de străduţele şi trotuarele din cartierul lor.

Citit 1375 ori Ultima modificare Luni, 20 Ianuarie 2014 15:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.