PAMFLET/ Galaţiul sub zăpadă, Toader doarme în Parlament - FOTODOCUMENT, EXCLUSIV
Foto: Legendă: Atenţie! Fotografia nu este trucată!

PAMFLET/ Galaţiul sub zăpadă, Toader doarme în Parlament - FOTODOCUMENT, EXCLUSIV
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Două subiecte tari săptămâna aceasta * Vezi cum hibernează Mircea Toader în Parlament (atenţie, fotografia nu este trucată!) * Află cum s-au descurcat autorităţile gălăţene în lupta cu nămeţii


Clădirea Parlamentului, zguduită din temelii de sforăitul lui Mircea Toader

Casa Poporului din Bucureşti a fost evacuată la începutul acestei săptămâni în urma unei alerte de cutremur. Potrivit martorilor, candelabrele au început să se mişte ameninţător, pereţii dârdâiau, fotoliile se mişcau dintr-o parte în alta, iar perdelele se îngrămădeau pe geamuri, totul într-un şuierat ameţitor şi ameninţător. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit prompt. "Parlamentarii au ieşit în grabă din clădire, care şi pe unde au apucat. Apoi am intrat noi, să vedem ce să întâmplă, pentru că în restul ţării era linişte şi pace: nu era niciun cutremur. După câteva ore de scotocit prin toate încăperile, l-am descoperit în sala de şedinţe pe domnul Mircea Toader, care rupea fotoliul cu sforăitul. Dormea dus şi a fost nevoie să golim trei autospeciale cu apă pe el ca să îl trezim", a declarat unul dintre pompierii care au intervenit.

Sătui de brăileni, gălăţenii nu vor deszăpezire la ieşirea din oraş: "Lăsaţi, naibii, Digul aşa cum e!"

Potrivit unui studiu recent, 99 dintr-o sută de gălăţeni se declară revoltaţi de faptul că autorităţile încearcă să deblocheze Digul spre Brăila. "Nu ni se pare normal. Dacă Dumnezeu a vrut să îi rupă pe brăileni de civilizaţie, cine suntem noi să ne opunem? Digul trebuie lăsat aşa cum e, înzăpezit", a declarat unul dintre participanţii la studiul realizat de Primăria Galaţi. Mai mult, unii dintre gălăţeni susţin că toată zăpada adunată în aceste zile în oraş ar trebui dusă pe Dig. "Dacă lăsăm doar zăpada adunată acolo cât câştigăm? O săptămână, două de libertate. Apoi se topeşte şi iar pot veni brăilenii la oraş. Dar dacă punem toată zăpada din oraş pe Dig ne-am scos. Până în mai, iunie stăm liniştiţi", a declarat un alt gălăţean. În orice caz, se pare că brăilenii nu pot sta prea mult departe de oraş, Poliţia locală depistând în Micro 19 trei iscoade de la Brăila în ultima săptămână. "Când i-am luat la întrebări, au recunoscut că erau trimişi de Bunea Stancu într-o misiune de spionaj, să vadă ce mai e nou în civilizaţie", a declarat un poliţist local.

Emanoil Băcaneanu regretă că a ieşit din arest preventiv: "La cât e de frig în oraş, parcă mai bine era la răcoare"

Fostul prefect de Galaţi, Emanoil Bocăneanu, susţine că ar fi vrut să mai stea câteva săptămâni în arest preventiv, pentru că, în acest fel, ar fi evitat frigul din aceste zile din oraş. "Măcar câteva zile să mă mai fi ţinut. Eu sunt un tip friguros şi nu prea suport gerul. Aş fi preferat să stau la răcoare decât să ajung în frig", le-a declarat Bocăneanu unor apropiaţi. Surse din Prefectura Galaţi susţin că Bocăneanu ar fi încercat chiar în ultima clipă să ceară un kil de caş şpagă pentru un contract de deszăpezire, în speranţa că DNA-ul se va sesiza şi îl va mai sălta o dată. "Măcar până trece vijgălăul ăsta. Prin comparaţie, să stai la răcoare e o adevărată binecuvântare. Le recomand să încerce senzaţia tuturor colegilor din Prefectură, Primărie şi Consiliul Judeţului", a mai spus Bocăneanu. În replică, DNA Galaţi i-a transmis fostului prefect că pentru a sta la răcoare e nevoie de mai mult decât o simplă şpagă de doi lei. "Să dea şi el un tun măcar de un milion de euro şi vedem", a spus un procuror.

Ingenios: Angajaţii Ecosal au deszăpezit mai întâi drumurile spre biserici ca să se roage să nu mai ningă

Angajaţii Ecosal au avut o sarcină foarte clară încă de la începutul potopului care s-a abătut asupra oraşului: primele drumuri care au fost deszăpezite au fost cele către biserici. "Aşa am primit ordin, aşa am făcut. Eu nu prea am înţeles de ce, dar cred că la potopul care a fost singura şansă pe care o aveam era să ne rugăm la Dumnezeu să nu mai ningă. Recunoaştem, nu prea suntem în stare să facem mare lucru fără ajutor divin. Ne-a luat ceva vreme să ajungem la biserici, dar se pare că a funcţionat. Cum ne-am rugat, cum s-au oprit ninsoarea şi viscolul", a declarat Relu Măturică, şef de echipă la Ecosal. Din câte se pare, însă, ordinul dat de primarul Marius Stan a fost greşit interpretat de şefii din Ecosal. "Faceţi tot posibilul ca oamenii să ajungă la slujbă", a urlat primarul, moment în care toate utilajele au fost direcţionate către bisericile din oraş.

Bacalbaşa explică de ce e blocat judeţul: "Eu sunt pe rit vechi, ieşim la deszăpezire peste două săptămâni"

Preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, nu a mişcat deocamdată niciun deget pentru deblocarea judeţului. În toate aceste zile, Bacabaşa a venit liniştit la muncă, şi-a hărţuit subalternii, i-a ameninţat, a făcut scandal, a dormit la birou şi a căutat cum să se mai războiască cu foştii colegi de la Judeţean. Adică a avut un program absolut normal, nimic din activitatea lui nelăsând să se înţeleagă că judeţul Galaţi ar fi sub nămeţi. "Am văzut la ştiri ce s-a întâmplat în judeţ, dar nu am putut face nimic. Eu sunt pe rit vechi, am sărbătorit şi Crăciunul şi Anul Nou cu două săptămâni întârziere. Prin urmare, şi deszăpezirea o facem după acelaşi program. La noi, la CJ, totul e decalat cu două săptămâni. După calculele mele, o să scoatem primele utilaje undeva pe 8, 9 februarie", a declarat Bacalbaşa, în cadrul unei conferinţe de presă în care i s-a cerut socoteală pentru lipsa de reacţie a instituţiei pe care o conduce.

Stan angajează cudălbeni pentru deszăpezire: "Sunt foarte eficienţi, fac câte şapte cărări deodată"

Primăria Galaţi s-a decis să apeleze doar la cudălbeni pentru acţiunea de deszăpezire a oraşului. "Doamne, cât sunt de eficienţi. Un om normal face o cărare... şi pe-aia greu. Cudălbenii îs daţi dracului, fac câte şapte cărări deodată", a exclamat primarul Marius Stan, când i-a văzut pe câţiva lucrând. E drept, mai spune primarul, şi combustibilul costă, e chiar mai scump decât motorina. "Marele neajuns e că acest combustibil vine doar la sticle de jumate. Chiar şi aşa, nici nu se compară treaba făcută de un utilaj faţă de cum lucrează cudălbenii", spune Stan.

În Măstăcani nu s-a atins nimeni de zăpadă: "Am rupt toate lopeţile la ultima ciomăgeală"

Măstăcaniul nu are nici la această oră vreun drum sau vreo uliţă deszăpezită. Motivul nu este legat de faptul că nu ar fi oameni gospodari în zonă, explicaţia fiind mult mai simplă de atât: pur şi simplu în toată comuna nu se mai găseşte nicio lopată. "Toate s-au rupt la ultima bătaie organizată aici în decembrie", a declarat secretarul primăriei.

Sediul PSD, deszăpezit în timp record / Nica: "Cârtiţele din partid şi-au făcut din nou datoria"

Sediul Partidului Social Democrat a fost cel mai rapid scos de sub nămeţi. Şi asta nu pentru că Stan ar fi ordonat ca toate utilajele să se îndrepte spre acest sediu, ci pentru că, de data asta, cei din PSD s-au organizat singuri. "La câte cârtiţe avem în partid, era absolut normal să avem rapid căile de acces deblocate. Totul a durat cinci minute. După care, oamenii s-au aşezat la birouri şi au revenit la săpatul cotidian", a declarat Dan Nica.

Mii de cocalari fac foamea în case / Din cauza nămeţilor, Passage nu mai face livrări

Câteva mii de cocalari din Galaţi sunt pe cale să moară de inaniţie întrucât producătorul local de şaorma nu mai face livrări în aceste zile. "Din casă nu putem ieşi pentru că trebuie să dăm la lopată. Iar ăştia de la Passage nu pot face livrări. Asta e, stăm în case şi ne aşteptăm sfârşitul", a declarat cocalariul Iulian, de pe patul de moarte.

Spirit civic în Micro 19 / Au ieşit cu lopeţile ca să deblocheze "Lupul de Mare"

Locuitorii din Micro 19 dau dovadă din nou că îi animă un puternic spirit civic. Înarmaţi cu lopeţi, sute de oameni au ieşit în stradă ca să deblocheze cârciuma "Lupul de Mare". "Este centrul universului aici în cartier. E mai important decât supermarketul", a declarat unul dintre voluntari.

Marius Stan profită de nămeţi: "Treceţi cu lamele şi peste câteva garaje, aşa ca din întâmplare!"

Primarul Marius Stan are un plan secret pentru demolarea câtorva chioşcuri şi garaje din Galaţi. Potrivit unor surse din administraţie, primarul le-a cerut angajaţilor Ecosal care manevrează utilajele de deszăpezire să intre puţin şi prin garajele din Micro 19. "Eu zic să profităm de faptul că e zăpadă cât casa, de nu se mai vede nimic, şi să dăm o raită şi prin garaje şi chioşcuri. Dar să pară că e o greşeală. Băgaţi puţin buldozerele, apoi vă retrageţi şi spuneţi «oups»", le-a transmis Marius Stan celor care se ocupă cu deszăpezirea oraşului.

Previzibil / Pâslaru nu l-a plătit nici pe lopătarul care i-a deszăpezit maşina

Florin Pâslaru îşi păstrează reputaţia de angajator de doi lei chiar şi în relaţiile cu micii întreprinzători. Un lopătar care i-a deszăpezit maşina lui Florin Pâslaru a venit la sediul redacţiei ca să ne reclame faptul că deputatul nu i-a dat nici până acum cei 20 de lei promişi. "I-am scos maşina din nămeţi încă de duminică seară. A zis că îmi dă 20 de lei, cică dacă vreau îmi face şi carte de muncă, să fie totul în regulă, să plătească şi dări la stat. Nici până acum nu am văzut vreun leu", s-a plâns lopătarul. Acesta şi-a mai revenit totuşi din depresie când a aflat că Pâslaru mai are de plătit salarii la TVG din urmă cu zece ani. "Atunci e în regulă, credeam că are ceva cu mine", a completat omul.

Primele măsuri pentru salvarea judeţului: "Vom înfiinţa cârciumi mobile de prim ajutor"

Prefectura Galaţi a decis să ia taurul de coarne în problema deszăpezirii judeţului. Astfel, printr-un ordin semnat de prefectul Dorin Otrocol, s-au înfiinţat zece cârciumi mobile de prim ajutor, care vor circula din sat în sat, pe şenile. "Oamenii sunt disperaţi, unii nu mai au deloc rezerve de tărie, iar vinul le-a îngheţat în butoaie. Vă spun, e prăpăd. Dacă nu facem ceva repede, o să avem în curând câteva decese cauzate de insuficienţă alcoolică", a spus Dorin Otrocol. Acesta s-a oferit chiar voluntar să conducă una dintre cârciumile mobile, pentru a fi mai aproape de setenii din judeţ. "Oamenii să nu intre în panică, am cerut de la domnul Dragnea câteva mii de baxuri de votcă de la rezerva de stat", a spus Otrocol.

Iarna pe Oliţă


 

Atenţie

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2416 ori Ultima modificare Vineri, 31 Ianuarie 2014 10:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.