Copii în pericol de accidente rutiere din cauza nămeţilor/ Primăria promite măsuri

Copii în pericol de accidente rutiere din cauza nămeţilor/ Primăria promite măsuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Au trecut două săptămâni de la ultima ninsoare, însă Galaţiul este departe de a fi scăpat definitiv de efectele negative ale zăpezii căzute peste urbe. La sfârşitul spătămânii trecute, primarul Galaţiului, Marius Stan, declara că activitatea de deszăpezire se concentra în jurul şcolilor, întrucât de luni s-au reluat cursurile. Lucrurile nu au stat însă tocmai aşa peste tot în oraş.

Unul dintre cititorii "Vieţii libere" a semnalat o problemă uriaşă apărută în preajma grădiniţei "Ion Creangă", situată pe strada Aurel Vlaicu. Acolo, din cauza faptului că Primăria nu a deszăpezit trotuarul din dreptul unităţii de învăţământ, părinţii sunt nevoiţi să meargă de mână cu copiii pe partea carosabilă. Astfel, cei mici pot cădea oricând victime unui şofer neatent.

Jean Caşu spune că nu poate ajunge cu copilul nici măcar în dreptul trecerii de pietoni. "Am sunat peste tot. De la Primărie şi de la Ecosal ni s-a spus că nu au suficienţi oameni. Din disperare, am sunat şi la 112. Acolo mi s-a spus că dacă voi merge cu copilul pe partea carosabilă voi fi amendat. Pe de altă parte pe cei care ar fi trebuit să se ocupe de deszăpezire cine îi amendează. Trebuie să se întâmple vreo nenorocire ca să se ia măsuri?", a spus acesta.

"E foarte greu, mai ales dimineaţa, atunci când este trafic intens. Ne este frică pentru noi şi pentru copiii noştri", a spus şi Nicoleta Vătavu.

"Pe unde să mergem? Chiar m-am mirat că nu avem pe unde trece, la atâtea zile de când s-a oprit ninsoarea. Nici să nu îi aducem la grădiniţă nu se poate. Am făcut cerere măcar pentru o trecere de pietoni în dreptul grădiniţei, dar nici asta nu s-a rezolvat. Nu ştim ce altceva să mai facem", s-a plâns şi Nicoleta Profir.

La sesizarea noastră, municipalitatea a promis eliberarea trotuarului de zăpadă. "În cursul zilei de astăzi (n.r. marţi), această problemă va fi rezolvată", ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Citit 1734 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Februarie 2014 09:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.