Bursele studenţilor se vor majora

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bursele studenţilor se vor majora cu 15 la sută, aşa cum s-a stabilit încă din toamna anului trecut.

Speriaţi că bugetul de criză al Guvernului urma să afecteze şi bursele, reprezentanţii studenţilor au cerut o întrevedere cu ministrul Ecaterina Andronescu. La întâlnirea cu Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), ministrul Educaţiei a încercat să risipească zvonurile.

„Ecaterina Andronescu a infirmat temerile studenţilor în legătură cu faptul că  bursele nu vor fi majorate cu 15% în urma rectificării bugetare şi le-a comunicat că sumele destinate burselor au ajuns în toate universităţile”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării. De asemenea, Ecaterina Andronescu a spus că regia pentru cămin nu va suferi modificări decât în raport cu indicele de inflaţie.

„În ceea ce priveşte solicitarea studenţilor referitoare la indexarea regiei pentru cămin, ministrul Educaţiei le-a dat asigurări participanţilor că această indexare va fi în raport cu inflaţia. În plus, universităţile vor face publice costurile care compun această regie, astfel încât acest tip de cheltuieli să fie transparente”, se mai arată în comunicat.

Citit 661 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.