Ce părere au gălățenii despre combinarea medicamentelor fără sfatul medicului

Ce părere au gălățenii despre combinarea medicamentelor fără sfatul medicului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Folosirea medicamentelor după ureche, fără sfatul sau recomandarea prealabilă a unui medic sau farmacist, este o practică destul de comună în rândul populaţiei. Lipsa de informaţii referitoare la riscurile pe care le presupune un astfel de comportament, sau, pur şi simplu, nepăsarea, duc de multe ori la efecte vizibile mai mult pe termen lung. Şi mai periculos însă este să combinăm medicamente despre ale căror efecte nu ştim nimic. Într-un scurt sondaj de opinie, am urmărit să aflăm ce cred gălăţenii despre aceste aspecte.

Veronica Malancă, 60 de ani: "Nu aş risca să iau medicamente după ureche sau să le combin fără să ştiu ce efecte adverse vor avea. Chiar dacă imediat după aceea nu simt nimic, cine ştie ce se poate întâmpla pe termen mai lung. Oricum, sunt şi situaţii în care cei în măsură nu-şi fac treaba îndeajuns de bine. Dacă medicul la care te duci este grăbit, arogant sau se gândeşte doar la ce îi iese lui, normal că vei fi tentat să iei medicamente fără a-l mai consulta. Din păcate, astfel de situaţii nu cred că sunt deloc rare".

Rodica Dumitrache, 52 de ani: "Dincolo de efectele nedorite ce pot apărea, poate că nici nu e nevoie să iei pastilele respective. Cel mai bine este să mergi la medic sau la farmacist, pentru o consultaţie. De asta există doar astfel de specialişti, şi în acest fel îşi pot primi şi ei salariile".

Marian Şerban, 37 de ani: "Dacă nu avem cunoştinţele necesare, nu trebuie să riscăm să facem experimente pe propriul corp. Eu nu aş lua un medicament fără să fiu sigur că am nevoie de el. Oricum, câteodată apelez şi la produse naturiste. Mă gândesc că un simplu ceai nu are cum să-mi dăuneze. Cu medicamentele din farmacii este însă cu totul altceva".

Citit 871 ori Ultima modificare Marți, 18 Februarie 2014 10:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.