Părerea cetăţenilor/ Care pensionari ar trebui să aibă transport gratuit
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Părerea cetăţenilor/ Care pensionari ar trebui să aibă transport gratuit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu profundă nemulţumire am luat la cunoştinţă de măsura nedreaptă adoptată de Consiliul Local, aceea de a ne priva pe noi – pensionarii – de posibilitatea de a circula gratuit pe mijloacele de transport Transurb. Nu toţi pensionarii trebuie judecaţi la fel.

1. Sunt pensionari de 60 de ani, pensionaţi într-un fel sau altul, care mai lucrează şi trebuie excluşi de la gratuitate.

2. Sunt pensionari care mai au autoturisme, mai circulă cu ele şi au beneficiat şi de gratuitate.

3. Ce vor face pensionarii care au o pensie cu puţin peste 1.000 de lei, cum să suporte 40 de lei pentru transport pe o linie când din banii aceştia trebuie să plătească medicamentele, întreţinerea, mâncarea? Şi apoi cu un abonament nu poţi ajunge, poate, şi la doctor, şi la piaţă, şi la farmacii.

Iată o propunere pentru aleşii noştri, care probabil nu mai au părinţi sau bunici sau îi duc pe aceştia cu maşina la doctor şi la cumpărături, cum am văzut de atâtea ori. Excludeţi-i de la gratuităţi pe cei de la punctele 1 şi 2. Direcţia de Statistică sau Casa de Pensii să vă comunice câţi pensionari de 70 de ani mai trăiesc şi să le acorde acestora 20 de bilete lunar cu un preţ de 0,5 lei nu doi lei (cât două pâini), iar supravieţuitorilor de peste 75 de ani, 20 de bilete gratuite, că merită.

Nu ne luaţi singura plăcere pe care o mai avem, de a ne duce la marile complexuri, nu să cumpărăm, ci să admirăm standurile bogate de fructe, legume, carne, brânzeturi, etc., de care atâţia zeci de ani nu ne-am bucurat, sau să ne clătim ochii, să ne oprim la ieşirea din complex şi să mâncăm câte o savarină. În plus, întreb, de ce la Bucureşti, Iaşi, Brăila, Buzău pensionarii au gratuitate?

Cu respect, Ecaterina Ionescu

Citit 2124 ori Ultima modificare Duminică, 23 Februarie 2014 15:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.