Epidemiologii au confirmat un nou caz de gripă la Galaţi. Un bolnav cronic a fost la un pas de moarte

Epidemiologii au confirmat un nou caz de gripă la Galaţi. Un bolnav cronic a fost la un pas de moarte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Specialiştii Institutului Cantacuzino au dat verdict pozitiv în cazul unui bărbat de 39 de ani din Şendreni, care pe data de 15 februarie s-a internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioae din Galaţi. Pacientul, internat cu 40 de grade febră, rinită, faringită şi stare generală foarte proastă a fost suspectat de gripă, bănuielile medicilor din Galaţi fiind confirmate după analizarea exudatului faringian. Bolnavul a fost ţinut sub strictă observaţie câteva zile, mai ales că suferea şi de boli cronice, care puteau oricând să devină fatale, pe fondul infectării cu virusul AH1.

"Pacientul suferea şi de afecţiuni cardiovasculare, hipertensiune arterială şi tulburări de ritm cardiac. În prezent, el se află sub tratament la domiciliu, evoluţia sa fiind una favorabilă", a precizat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

Autorităţile le atrag atrag atenţia bolnavilor cronici, bătrânilor, copiilor sau gravidelor că pe stocurile medicilor de familie din Galaţi mai sunt încă doze de vaccin are pot fi folosite. "Mai există 300 de astfel de doze, pe care le vom folosi pentru imunizarea pacienţilor din categoriile de risc care au solicitat acest lucru", a completat dr. Boldea.

Citit 1096 ori Ultima modificare Luni, 24 Februarie 2014 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.