De ce facilităţi beneficiază firmele care angajează şomeri
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

De ce facilităţi beneficiază firmele care angajează şomeri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Vă rugăm să ne spuneţi care sunt facilităţile pe care le obţine un angajator care încadrează şomeri ce au depăşit vârsta de 50 de ani?”, întreabă Vasile D. din Galaţi.

Potrivit legislaţiei în vigoare, firmele care încadrează şomeri în plată cu vârste de 45 de ani şi sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, primesc lunar, pentru fiecare persoană angajată o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă, acum în cuantum de 500 lei. Facilitatea se acordă pentru 12 luni, cu condiţia ca acel salariat să lucreze la noul loc de muncă cel puţin 18 luni. Pentru ca firma să primească aceşti bani, trebuie ca şomerul - noul angajat - să nu îndeplinească condiţii de pensie anticipată sau de limită de vârstă”, ne-a spus Magdalena Hâncu, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi.

În cazul în care angajatorii întrerup relaţiile de muncă cu aceste persoane înainte de termenul prevăzut de lege, ei sunt nevoiţi să restituie AJOFM-ului teritorial sumele acordate pentru fiecare persoană. "Vor plăti inclusiv dobânda de referinţă a Băncii Naţionale, pentru sumele de restituit”, a precizat interlocutoarea.

Citit 2272 ori Ultima modificare Luni, 24 Februarie 2014 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.