Susţinere financiară de la stat/ Facilităţi pentru 428 de firme care au angajat şomeri
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Susţinere financiară de la stat/ Facilităţi pentru 428 de firme care au angajat şomeri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

428 de firme au beneficiat în anul 2013 de susţinere financiară de la bugetul asigurărilor de şomaj, prin angajarea a aproximativ 900 de şomeri şi absolvenţi cu studii superioare sau medii, indemnizaţi sau neindemnizaţi.

"Aceste drepturi sunt acordate agenţilor economici, cu condiţia ca angajatorii să-l menţină în societatea respectivă pe acel fost şomer cel puţin 18 luni, în cazul absolvenţilor, sau cel puţin doi ani, în cazul persoanelor cu nevoi speciale”, ne-a spus Magda Hâncu, consilier la compartimentul Relaţii cu angajatorii în cadrul Agtenţiei Judeţene pentru Ocuparae Forţie de Muncă (AJOFM) Galaţi.

În prezent, susţinerea de la bugetul asigurărilor de şomaj pentru fiecare şomer încadrat de o firmă înainte de a ieşi din plata AJOFM este de cel puţin 500 lei. Pentru absolvenţii cu studii medii, sprijinul financiar lunar este de 1,2 ori înmulţit cu valoarea indicatorului social de referinţă la data încadrării, iar pentru absolvenţii cu studii superioare de 1,5 ori înmulţit cu valoarea indicatorului social de referinţă.

Citit 1322 ori Ultima modificare Vineri, 28 Februarie 2014 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.