Susţinere financiară de la stat/ Facilităţi pentru 428 de firme care au angajat şomeri
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Susţinere financiară de la stat/ Facilităţi pentru 428 de firme care au angajat şomeri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

428 de firme au beneficiat în anul 2013 de susţinere financiară de la bugetul asigurărilor de şomaj, prin angajarea a aproximativ 900 de şomeri şi absolvenţi cu studii superioare sau medii, indemnizaţi sau neindemnizaţi.
"Aceste drepturi sunt acordate agenţilor economici, cu condiţia ca angajatorii să-l menţină în societatea respectivă pe acel fost şomer cel puţin 18 luni, în cazul absolvenţilor, sau cel puţin doi ani, în cazul persoanelor cu nevoi speciale”, ne-a spus Magda Hâncu, consilier la compartimentul Relaţii cu angajatorii în cadrul Agtenţiei Judeţene pentru Ocuparae Forţie de Muncă (AJOFM) Galaţi.
În prezent, susţinerea de la bugetul asigurărilor de şomaj pentru fiecare şomer încadrat de o firmă înainte de a ieşi din plata AJOFM este de cel puţin 500 lei. Pentru absolvenţii cu studii medii, sprijinul financiar lunar este de 1,2 ori înmulţit cu valoarea indicatorului social de referinţă la data încadrării, iar pentru absolvenţii cu studii superioare de 1,5 ori înmulţit cu valoarea indicatorului social de referinţă.


Citit 1181 ori Ultima modificare Vineri, 28 Februarie 2014 17:09

1 comentariu

 • postat de Nick
  Duminică, 02 Martie 2014 15:32
  5.13.186.***
  Nu vreau sa fiu carcotas, dar tu ca angajator , sa primesti aceste drepturi esti ingropat in hartii. Basca sa mergi la ajofm lunar cu stat de plata si alte hartiii. Bataie de joc, sistemul informational este ignorat si aproape de loc folosit.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.