Trei elevi gălăţeni - campioni la matematică

Trei elevi gălăţeni - campioni la matematică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru prima dată, lotul lărgit al României pentru olimpiadele internaţionale are trei gălăţeni în componenţă * În afară de Bucureşti, nu sunt alte judeţe care se pot lăuda cu o asemenea performanţă *

Scriam, săptămâna trecută, că opt dintre cei treisprezece olimpici la matematică s-au întors de la faza naţională cu medalii. Matematicienii gălăţeni au ţinut  să ne uimească în continuare. După probele de baraj, avem trei elevi calificaţi în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională şi pentru Balcaniadă.

Este pentru prima dată când lotul lărgit la matematică are trei gălăţeni în componenţă. Mai mult decât atât, cu excepţia Bucureştiului, nu sunt judeţe care se pot lăuda anul acesta cu aşa ceva. Toţi cei trei elevi sunt de la CNVA, unul de la clasa profesorului Constantin Ursu şi doi de la cele ale lui Romeo Zamfir.

Dan Dănăilă - pentru a doua oară în lotul lărgit

Dan Dănăilă  (clasa a IX-a) - cel care a luat premiul I cu punctaj maxim - s-a calificat al doilea în lotul lărgit pentru juniori. Dan Dănăilă a mai participat şi anul trecut la Balcaniadă, de unde s-a întors cu medalie de aur şi are foarte mari şanse să se califice şi anul acesta. Conform spuselor profesorului său, Dan Dănăilă are deja „o problemă în faţă avans, faţă de ultimul calificat în lotul lărgit al juniorilor”.

Doi seniori

Paul Cosma, deşi este numai în clasa a IX-a, a participat la cele două baraje pentru seniori cot la cot cu elevi mai mari decât el, chiar şi de clasa a XII-a. Cu toate acestea, a obţinut un loc foarte bun, al 13-lea, dintre cei 27 câţi  sunt  în total în lotul de seniori. Performanţă demnă de toată lauda.

„Dacă anul trecut m-am calificat doar în lotul lărgit, anul acesta cred că am mari şanse să merg măcar la concursul internaţional din Yakuţia (Siberia), dacă nu la internaţională. E o bucurie mare că am reuşit această calificare, mai ales că sunt elevi care au lucrat acest tip de probleme de ani buni”, ne-a declarat Paul Cosma.

Colega sa din clasa a XII-a - Oana Mădălina Răşcanu - s-a calificat în lotul lărgit de seniori, imediat după el, pe locul al 14-lea. Pentru ea, calificarea în lotul lărgit e o surpriză plăcută:

„Nu credeam că am vreo şansă, mai ales că nu am lucrat prea multe probleme de tipul celor date la baraj. Eu sunt a XII-a şi mă pregătesc mai mult pentru admiterea la facultate. Voi rămâne în România, la cibernetică, la Academia de Studii Economice din Bucureşti. În acest context nu ştiu dacă am şanse foarte mari să mă calific la celelalte baraje, dar voi încerca”, susţine Oana Răşcanu.

Cei trei mai au de trecut nişte probe de baraj în perioada imediat următoare. Le ţinem pumnii şi-i aşteptăm cu veşti bune.

Explicaţii foto:

Foto 1: Cei doi seniori - Paul Cosma şi Oana Mădălina Răşcanu

Foto 2: Dan Dănăilă - pentru a doua oară candidat la aurul juniorilor

Citit 2361 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.