Profesorii gălăţeni doresc boicotarea tezelor unice

Profesorii gălăţeni doresc boicotarea tezelor unice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Peste 80 la sută dintre cadrele didactice sunt pentru o astfel de formă de protest * Pentru grevă au optat mai puţin de 50 la sută *

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (cel mai reprezentativ  pentru dascălii gălăţeni) a dat publicităţii un comunicat tranşant privitor la modalităţile de protest alese pentru perioada imediat următoare. Cum era de aşteptat, după finalizarea numărătorii tuturor opţiunilor membrilor SIP Galaţi în cadrul referendumului desfăşurat pentru desemnarea acţiunilor de protest împotriva Guvernului, s-a ajuns la concluzia că dascălii gălăţeni doresc, în principal, demararea unor acţiuni de miting şi de boicotare al tezelor unice.

„Aceste date au fost trimise la Bucureşti, unde FEN, federaţia din care facem parte, va hotărî exact modalitatea în care se vor desfăşura acţiunile de protest. În fiecare judeţ s-a realizat un astfel de referundum în care membrii FEN şi-au exprimat opţiunile. Orice acţiune de protest se va realiza astfel doar cu acordul cadrelor didactice”, a declarat Valeriu Diculescu, preşedinte SIP Galaţi.

Dintre cei 5012 membri SIP care au participat la referendum, 91,5 la sută au fost de acord cu mitingul şi 80,3 la sută cu boicotarea tezelor unice. Pentru grevă s-au arătat dispuşi numai 49,6 la sută dintre profesori.

Revendicările principale ale sindicatelor din învăţământ se referă la acordarea unui procent de 6% din PIB şi respectarea promisiunilor din 2008 privind majorarea salariilor din învăţământ

„Dacă SIP va pune în practică dorinţele membrilor săi, odată cu 29 aprilie, data primei teze unice, învăţământul preuniversitar ar putea avea mari probleme. Boicotarea tezelor ar da peste cap perioada următoare, iar consecinţele de vor resimţi până  la examenele din vară. Prima etapă a tezelor unice se desfăşoară între 29 aprilie şi 21 mai, iar a doua între 26 mai şi 4 iunie”, a precizat Valeriu Diculescu, în finalul comunicatului.

Perioada tezelor unice

• 29 aprilie 2009 - Limba şi literatura maternă

• 5 mai 2009 - Limba şi literatura română

• 13 mai 2009 - Matematică

• 21 mai 2009 - Istorie/Geografie (numai pentru clasa a VIII-a)

Perioada specială de teze

• 26 mai 2009 - Limba şi literatura maternă

• 28 mai 2009 - Limba şi literatura română

• 2 iunie 2009 – Matematică

• 4 iunie 2009 - Istorie/Geografie (numai pentru clasa a VIII-a)

Citit 767 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.