Focar de infecţie în Micro 21/ Zeci de familii trăiesc mai rău ca în Evul Mediu

Focar de infecţie în Micro 21/ Zeci de familii trăiesc mai rău ca în Evul Mediu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situaţie tragică la blocul C6, din cartierul Micro 21. Cele 85 de familii care locuiesc acolo au rămas de mai bine de doi ani fără apă rece, iar din luna ianuarie a acestui an le-a fost tăiată şi apa caldă, precum şi curentul electric la mai multe apartamente.

Numai pentru apa rece blocul respectiv ar trebui să plătească peste 300.000 de lei. "Încercăm pe cât posibil să ne plătim datoriile, dar ne este foarte greu, deoarece avem salarii foarte mici. Vă daţi seama ce greu este pentru noi, ca familie, să trăim de pe o zi pe alta la lumina candelei, să nu avem apă, să nu avem nimic. Am cerut să ni se reeşaloneze datoriile, dar nu avem bani suficienţi să plătim tranşe de 500 de lei lunar, doar pentru curent", ne-a explicat Gianina Ioniţă, una dintre locatarele blocului C6.

"Săm cu lumănări. Noaptea este cel mai greu, mai ales pentru familiile cu copii mici, cum este a noastră", ne-a spus şi Gina Ungureanu.

"Măcar să ne dea apă rece. Este un focar de infecţie aici. Vedeţi ce igrasie avem pe pereţi şi ce miros insuportabil este", a mai spus Gianina Ioniţă. "Sunt aici familii cu cinci, şase, şapte copii. Ne este efectiv frică pentru sănătatea noastră", a mai spus aceasta.

Paradoxal, deşi este vorba despre foarte mulţi copii, aceste cazuri nu au ajuns în atenţia Primăriei Galaţi. Conform datelor obţinute de la această instituţie, absolut niciun locatar al căminului C6 nu este în evidenţele Primăriei ca beneficiar al vreunei forme de protecţie socială. Cu toate acestea, după solicitările "Vieţii libere", Primăria va face o anchetă socială acolo, pentru a vedea ce măsuri se impun.

Mai mult, şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului îşi va efectua propria anchetă, pentru a vedea dacă respectivii minori nu sunt în pericol şi dacă nu se impune extragerea acestora din mediul respectiv.

Citit 3362 ori Ultima modificare Duminică, 16 Martie 2014 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.