Campania "Din inimă!"/ Căsuţa din „Satul Albastru” le-a ars din temelii. Patru copii au rămas pe drumuri

Campania "Din inimă!"/ Căsuţa din „Satul Albastru” le-a ars din temelii. Patru copii au rămas pe drumuri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Familia Pârvu este din Nicoreşti, comună aflată la extremitatea de nord-vest a judeţului Galaţi. Până vinerea trecută, cei doi copii ai familiei şi doi nepoţi pe care soţii Pârvu îi au în grijă aveau un acoperiş deasupra capului. Un incendiu le-a devastat însă locuinţa şi le-a ars absolut toate lucrurile din ea.

Una dintre cele 18 locuinţe sociale

Casa era una dintre cele 18 construcţii din „Satul Albastru”, un proiect comunitar susţinut în întregime de Fundaţia „Bunul samaritean” din localitate. Toate locuinţele au fost ridicate în anul 2007, prin sponsorizări şi donaţii din străinătate, în special din Irlanda, pentru ca în ele să stea familii fără mari posibilităţi financiare, dar capabile şi dornice să le întreţină. Înainte să locuiască în „Satul Albastru”, cei doi soţi stăteau la părinţii fetei, împreună cu ceilalţi patru fraţi ai femeii, căsătoriţi, la rândul lor. Aveau nevoie ca de aer de un loc al lor, aşa că în urmă cu cinci ani au primit casa de la fundaţie.

Patru copii şi unul pe drum

Vinerea trecută, însă, când capul familiei era la muncă (este zilier), un incendiu le-a distrus liniştea. Vecinii au sărit cu găleţi de apă, au ajuns şi pompierii, dar nu s-a mai putut salva mare lucru. Femeia, însărcinată în patru luni, abia a reuşit să îi scoată din locuinţă pe copiii ei, Alexandru Mihai (5 ani) şi Alexandra Maria (un an), şi pe cei doi nepoţei, Ştefănuţ (5 ani) şi Flavia (3 ani), ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate. N-au reuşit să îşi ia nici măcar încălţările.

Haine, alimente, bani sau materiale de construcţie

Cei de la fundaţie îi găzduiesc momentan într-o locuinţă pentru urgenţe, dar speră că strângă materiale de construcţie şi alte fonduri pentru a ridica o nouă căsuţă pentru familie. „Îmi doresc ca oamenii de aici să fie săritori, ca să ne gospodărim singuri, să nu fim nevoiţi să apelăm din nou la cei din străinătate, care ne-au dat deja o mână de ajutor să construim casele de la zero”, spune reprezentantul Fundaţiei „Bunul Samaritean”, Ionel Melinte.
Familia are nevoie urgentă de alimente şi de îmbrăcăminte, mai ales pentru copii. De asemenea, puteţi contribui cu materiale de construcţie sau cu fonduri pentru achiziţionarea lor, sunând direct la fundaţie, la numerele 0236.867.1050236.867.105 sau 0768.821.8430 768.821.843 (Ionel Melinte).
Şi cum altfel să faci fericită o familie decât redându-i siguranţa căminului pierdut în decurs de numai câteva zeci de minute?


Campania „Din inimă” derulată de „Viaţa liberă” continuă şi săptămâna viitoare. Dacă ştiţi o familie sau o persoană care ar putea fi ajutată prin mediatizarea cazului în cadrul acestei campanii, ne puteţi scrie la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 1931 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Martie 2014 12:10

5 comentarii

 • postat de parerea mea
  Vineri, 16 Mai 2014 18:46
  89.122.80.***
  Asigurare cred ca exista dar nu acopera acest incendiu provocat din-tro joaca a copiilor care este probabil trecut in P.V al pompierilor! daca se intampla de lua foc de la vreun scurt circuit electric etc. poate aveau noroc. probabil au avut ei ghinionul sa nu aiba casa! daca e vorba de cei doi plus doi care sunt nepoti poate sper sa aiba noroc!
  0
  1
  Raportează
 • postat de tina
  Vineri, 28 Martie 2014 18:19
  80.246.106.***
  Ok se stie ca romanii sunt inconstienti si nu isi fac asigurare "obligatorie" pentru casa. Ca de aia e obligatorie, ca sa fie ocolita. Dar daca tot e casa unei fundatii care are tot interesul sa isi gestioneze corect bunurile cum de nu exista acea asigurare in cazul de fata? Sau si fundatia e buna numai de stors mila si in rest Dumnezeu cu mila, "doar nu o sa arda tocmai casa asta?" E ceva ce nu se leaga legal.
  0
  0
  Raportează
 • postat de no no no
  Miercuri, 26 Martie 2014 09:59
  86.124.200.***
  Daca ati fi citit si articolul ati fi aflat ca doar doi sunt copiii lor, ceilalti doi sunt nepotii pe care ii au in grija...
  0
  3
  Raportează
 • postat de florin
  Miercuri, 26 Martie 2014 08:35
  89.137.223.***
  Pe langa haine si materiale de constructie sa-i ajutam si cu mijloace anticonceptionale pentru o lunga perioada de timp.
  3
  2
  Raportează
 • postat de miratuu
  Miercuri, 26 Martie 2014 08:07
  5.13.233.***
  Nu de acestia spunea invatatoarea depuat sau senator ca stau pe soba toata iarna si fac copii ca sa le manance alocatia? Ha , ce are dragostea cu alocatia?
  3
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.