Facultatea de Drept a păşit cu… dreptul

Facultatea de Drept a păşit cu… dreptul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În prezenţa unor personalităţi locale şi naţionale de prim rang din domeniul juridic, ieri, 24 aprilie, la Casa de Cultură a Studenţilor, a debutat prima conferinţă internaţională „Educaţie, Cercetare şi Progres în Mileniul III”, în organizarea Facultăţii de Drept, de la Universitatea „Dunărea de Jos”.

Câteva zeci de studenţi, profesori şi cercetători în domeniul dreptului au asistat la ceremonia de deschidere a acestei manifestări, care se desfăşoară, timp de două zile la Galaţi.

„Am o triplă satisfacţie legată de acest eveniment. În primul rând este vorba despre prezenţa unor oaspeţi de la universităţi de prestigiu, personalităţi în materie de drept. Apoi, mă bucur că sunt aici personalităţi locale de prim rang. Şi, nu în ultimul rând, sunt fericit că această conferinţă marchează un pas important în evoluţia Facultăţii de Drept. Este un lucru extraordinar faptul că această facultate se apleacă serios asupra cercetării”, a menţionat rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, Viorel Mînzu.

Ceilalţi invitaţi, printre care îi enumerăm pe Dan Lilion Gogoncea, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Galaţi, subprefectul Paul Florea, Dinu Gîlcă, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, Mariana Ghena, preşedintele Curţii de Apel, Bogdan Ciucă, preşedinte al Camerei Notarilor din România, au subliniat importanţa organizării unei astfel de manifestări, mai ales în contextul greutăţilor întâmpinate de cei care încearcă să pună pe picioare astfel de evenimente.

La rândul său, decanul Facultăţii de Drept, Răducan Oprea, a legat conferinţa de un alt eveniment important din viaţa facultăţii pe care o conduce. „Manifestarea are o dublă semnificaţie. Am marcat public acreditarea specializării Drept şi am demarat acţiunea de cercetare, foarte importantă în mediul academic”, a explicat decanul Răducan Oprea.

La lucrările conferinţei, care a debutat ieri şi continuă astăzi, sunt înscrise peste 60 de comunicări, coordonate de cadre didactice şi cercetători din 14 centre universitare din ţară şi din străinătate.

Citit 677 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.