Luna mai aduce iar controale în toate spitalele gălăţene. Iată ce nereguli caută inspectorii
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Luna mai aduce iar controale în toate spitalele gălăţene. Iată ce nereguli caută inspectorii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele nouă spitale de stat din Galaţi intră iar în vizorul Direcţiei de Sănătate Publică şi al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS). La cererea ministrului Sănătăţii, comisii mixte din cele două instituţii vor face controale în unităţile sanitare cu paturi în perioada 5  - 30 mai a.c.

Controalele se vor axa pe modul în care unităţile medicale raportează serviciile medicale pe care le oferă. De asemenea, verificările vor avea în vedere şi felul în care serviciile respective sunt decontate de casele de sănătate cu care unităţile medicale se află în relaţie contractuală.

Acţiunea de acum are legătură cu scandalul izbucnit săptămâna trecută la Spitalul de Arşi din Capitală, unde o parte dintre medici făcea operaţii estetice ilegale pe bandă rulantă, internând pacienţi sub un diagnostic fals.

Un control de aceeaşi amploare, dar cu o tematică diferită, a fost făcut în spitalele gălăţene în luna martie a.c. Ministerul Sănătăţii nu a dat încă publicităţii neregulile de igienă şi de nerespectare a drepturilor pacienţilor descoperite după acele verificări.

Spitalul Judeţean, cel de Copii, de Boli Infecţioase, Spitalul de Psihiatrie, TBC-ul, Maternitatea "Buna Vestire", Spitalul CFR şi cele din Tecuci şi Târgu Bujor sunt unităţile sanitare cu paturi aflate în relaţii contractuale cu CJAS Galaţi.

Citit 1185 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Aprilie 2014 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.