Campanie VL "Noii români"/ Un sirian aduce pe lume copiii tecucenilor
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Campanie VL "Noii români"/ Un sirian aduce pe lume copiii tecucenilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Doctorul Mohamed Fihmi Asaad este şeful Secţiei de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului "Anton Cincu" din Tecuci * Cu peste 25 de ani de experienţă în domeniu, doctorul a ales să se întoarcă, în 2007, în ţara în care s-a format profesional


Născut în Siria, în oraşul trandafirilor, la Alep, Mohamed Assad s-a întors la Tecuci în anul 2007, alături de soţie şi de cei trei copii. "Am considerat că, în România, fetele ar avea un viitor mai bun decât acolo, şi de aceea ne-am întors aici", a explicat medicul.

Mohamed Fihmi Assad a absolvit Facultatea de Medicină din Iaşi în anul 1988, iar din anul 1992 este medic ginecolog. Imediat după ce şi-a terminat specializarea, medicul a plecat în ţara natală, pentru a-şi continua cariera. "Sunt căsătorit de mai bine de 25 de ani cu o româncă. După 15 ani petrecuţi în Siria, am revenit la Tecuci", explică acesta.

"Cel mai complicat pentru mine a fost să mă obişnuiesc cu borşul românesc. Noi nu aveam aşa ceva. Acum, după atâţia ani, nu mai concep o masă fără borş", povesteşte doctorul, cu zâmbetul pe buze.

În momentul în care a revenit în România, sirianul a avut o mare surpriză. "Din nefericire, lucrurile nu s-au schimbat faţă de nivelul anului 1992. Practic, ca medici, avem parte de aceleaşi mese de operaţie, de acelaşi instrumentar. Este păcat."

Dacă ar fi să schimbe ceva la ţara sa de adopţie, ar face tot posibilul să schimbe mentalităţile. "Sunt absolut uimit de un aspect. În toţi aceşti ani, de când practic medicina, nu am avut parte de nicio plângere împotriva mea. Nu am avut parte de nicio reclamaţie, nici la Colegiul Medicilor, nici la Direcţia de Sănătate Publică. Nicăieri. Acum, însă, de când sunt şef, se încearcă discreditarea mea pe toate părţile. Îmi pare foarte rău, deoarece se spun numai neadevăruri şi se fac numai prostii. Dacă aş putea, aş încerca să schimb mentalităţile", explică şeful Secţiei de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului "Anton Cincu" din Tecuci.

"Îmi fac meseria cu plăcere, în ciuda tuturor acestor piedici. Pentru mine nu contează rasa sau starea materiala a pacientei, ci doar sănătatea sa".

Cine este Mohamed Fihmi Asaad

Locul naşterii: Alep, Siria

Studii: Facultatea de Medicină Iaşi

Ocupaţie: şeful Secţiei de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului "Anton Cincu" din Tecuci

Stare civilă: căsătorit, trei copii

Citit 4757 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Aprilie 2014 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.