La Arad, persoanele cu taxe neplătite rămân fără ajutoare sociale sau alte indemnizaţii

La Arad, persoanele cu taxe neplătite rămân fără ajutoare sociale sau alte indemnizaţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zeci de persoane din Arad care au restanţe la plata taxelor şi impozitelor nu mai primesc, începând din luna mai, ajutoare sociale sau alte indemnizaţii, primăriile solicitând suspendarea acestora la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor AJPIS Arad, de la 1 mai au fost suspendate plăţile pentru 84 de persoane care beneficiau de ajutoare sociale, indemnizaţii pentru creşterea copilului sau alocaţii pentru susţinerea familiei, motivul fiind datoriile pe care le aveau, la 30 aprilie, la plata taxelor sau impozitelor.

Directorul AJPIS, Daniela Bătrân, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că suspendarea plăţilor s-a făcut la cererea primăriilor din judeţ, care au transmis liste cu datornicii.

"În cele mai multe cazuri, e vorba de indemnizaţii pentru creşterea copilului, care nu vor mai fi plătite începând cu luna mai pentru 46 de persoane. Aceste venituri sunt cuprinse între 600 de lei şi 3.400 de lei", a precizat Daniela Bătrân. Plata acestor drepturi va fi suspendată pentru o perioadă de cinci luni, iar, dacă între timp se achită datoriile către stat, beneficiarii vor primi sumele cuvenite retroactiv.

Citit 901 ori Ultima modificare Joi, 08 Mai 2014 15:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.