Softul inedit care-i prinde pe infractori

Softul inedit care-i prinde pe infractori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înregistraţi cu o cameră de supraveghere, infractorii nu vor mai avea scăpare, întrucât reacţiile lor în momentul când răspund la întrebări îi vor da de gol. Deşi imaginea pare desprinsă din filmele americane cu poliţişti, la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost inaugurat, ieri, în cadrul Laboratorului de criminalistică, un astfel spaţiu de practică pentru studenţi. Este vorba despre Laboratorul de analiză comportamentală, dotat cu un soft unicat în ţară, care îi va ajuta pe studenţi, şi nu numai, să „traducă” reacţiile celor urmăriţi pe ecranul unui televizor.

„Este un upgrade al poligrafului, un soft unic în mediul universitar şi, după cunoştinţele noastre, şi în instituţiile juridice de la nivel naţional”, a spus decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, prof. univ. dr. Florin Tudor, precizând că softul „nu a costat mult, câteva mii de euro, bani proveniţi din fondurile universităţii”. La rândul său, lector la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Dumitru Culcea, criminalist cu o experienţă de peste 50 de ani, a vrut să puncteze că nu echipamentul este important, cât tehnica de interpretare. De altfel, un psiholog judiciar de la facultate îi va îndruma pe studenţi să interpreteze comportamentul „criminalului”. Laboratorul este destinat în special studenţilor de la noul masterat în Ştiinţe Penale şi Criminalistică, dar şi tuturor celor implicaţi, pe plan local, în actul justiţiei, funcţionând şi ca o platformă de training.

Tot ieri a fost inaugurată şi noua Sală de Judecată, în care vor avea loc procese simulate cu studenţi. Primul astfel de proces a fost o tentativă de omor, ajunsă în faţa judecătorilor.

Citit 1467 ori Ultima modificare Joi, 08 Mai 2014 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.