Tânăr voluntar cu INIMĂ MARE/ "Domnul" Claudiu, fratele mai mare a PESTE 50 DE COPII

Tânăr voluntar cu INIMĂ MARE/ "Domnul" Claudiu, fratele mai mare a PESTE 50 DE COPII
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Claudiu Nagy este un tânăr de 24 de ani care a devenit ajutorul de nădejde a peste 50 de copii proveniţi din familii nevoiaşe. Tânărul este, din martie anul trecut, voluntar al Fundaţiei „Împreună” şi de atunci a devenit pentru copiii nevoiaşi fratele mai mare pe care îl văd cel puţin două zile pe săptămână, timp de cinci ore.

„Domnul” Claudiu, cum îi spun copiii, lucrează cu cei 54 din program şi cu pensionarii Clubului Seniorilor din cadrul fundaţiei. Este masterand la Facultatea de Ştiinţa Calculatoarelor şi spune că a ales să facă voluntariat pentru imensa satisfacţie sufletească pe care ţi-o oferă acest lucru. „Când răspunsul la întrebarea „în ziua care tocmai a trecut ai făcut ceva de care să fii mândru?”, a fost pentru mine de prea multe ori „nu”, am ştiut că trebuie să fac o schimbare şi am ales să fac voluntariat şi s-a întâmplat să vin la Fundaţia Împreună”, ne-a spus Claudiu.

Tânărul îi ajută pe copii la teme şi apoi se joacă împreună cu ei, un lucru aşteptat de ambele părţi, având la dispoziţie un număr mare de jocuri - cărţi, monopoly, table şi multe altele. De asemenea, se implică în organizarea activităţilor educative, de piese de teatru, de expoziţii organizate şi le aduce copiilor şi seniorilor prăjituri făcute chiar de el.

Cu toate că cei mici îl apreciază foarte mult şi s-au ataşat de el legându-se o prietenie, Claudiu spune că atunci când a lucrat prima oară cu ei i-au trebuit câteva zile de acomodare, nefiind învăţat cu prichindeii. „Acum mă înţeleg foarte bine cu toţi. M-am obişnuit cu gălăgia lor. La început a fost ceva nou. Nu îmi imaginam că poţi face atâta gălăgie când eşti mic. A doua zi după ce am început să vin aici, am rămas singur cu clasa plină de copii. Nu ştiam cum să îi stăpânesc, fiecare avea câte ceva de spus, fiecare era cu mâna sus. Am plecat de acolo, după patru ore, foarte obosit”, ne spune Claudiu, râzând copios de episod.

Şi Nicoleta Datcu, instructorul educator, e fericită de ajutorul lui Claudiu. "E întotdeauna un ajutor de nădejde. Nu s-a întâmplat niciodată să ne refuze, e mereu alături de noi. Mereu îi mulţumesc", ne-a spus Nicoleta Datcu.

Claudiu e mândru că face voluntariat, fiind extrem de satisfăcut de faptul că ajută copii. „Când văd că au rezultate bune la şcoală, când sunt aplaudaţi la finalul unei piese de teatru, este o mulţumire sufletească de nedescris”, încheie tânărul voluntar.

Citeşte şi:

Copil maturizat prea devreme/ Gospodina casei şi prima la învăţătură

Citit 2629 ori Ultima modificare Vineri, 23 Mai 2014 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.