Să ne PROTEJĂM BICICLETA de hoţi!

Să ne PROTEJĂM BICICLETA de hoţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă v-aţi cumpărat o bicicletă şi vreţi să o protejaţi împotriva riscului de furt, o puteţi înscrie pe platforma online Registrul de biciclete, creată special în acest scop.

Înscrierea oferă posesorului de bicicletă o serie care poate fi ulterior întrebuinţată la fel ca şi numărul de înmatriculare la maşini, dovedind cine este proprietarul de drept. În cazul vânzării, seria "RdB" este transferată noului proprietar, împreună cu bicicleta. Astfel, în caz de furt, Poliţia poate identifica proprietarul fie după seria cadrului care apare pe majoritatea bicicletelor, fie după seria din Registru, generată la înregistrarea pe site sau după autocolantul permanent care poate fi cumpărat şi lipit pe cadrul bicicletei, aceasta din urmă fiind o variantă opţională.

Înscrierea este un proces simplu, prin crearea unui cont de utilizator pe registruldebiciclete.ro. După activarea contului, bicicleta poate fi înregistrată completând mai multe câmpuri cu date şi poze.

Iniţiatorii proiectului au lansat platforma online după ce mai multor cunoscuţi şi prieteni li s-au furat bicicletele.  Ei speră acum ca prin acest sistem de securitate să scadă simţitor numărul furturilor de biciclete, din toată ţara.

“Registrul de Biciclete propune integrarea bicicletei într-un mediu monitorizat. Alcătuind o bază de date cu bicicletele din comunitate pe baza conturilor de utilizatori şi a unor coduri unice atribuite bicicletelor, putem ţine o evidenţă riguroasă şi să mediatizăm existenţa acestui sistem de securitate”, susţin iniţiatorii proiectului, potrivit Yahoo!News.

Start în colaborarea cu Poliţia

Iniţiatorii Registrului au început colaborarea cu autorităţile. Deocamdată, au încheiat un parteneriat de colaborare cu IPJ Prahova. În caz de furt, statusul bicicletei înregistrate trebuie schimbat în “Furat”, completând totodată câteva detalii legate de locul de unde a dispărutl bicicleta, precum câteva date de identificare şi contact, în caz că o găseşte cineva.

“Odată declarată furată, dispariţia ei devine automat vizibilă la nivel naţional, într-o zonă bine determinată pe site, în meniul Cauta->Biciclete Furate, cât şi pe pagina de Facebook a Registrului de biciclete, de unde vestea se poate da mai departe, fapt ce îi va creşte semnificativ şansele de recuperare. Astfel, dacă hoţul încearcă să o vândă, noul cumpărător va avea posibilitatea să verifice lista bicicletelor furate de pe site, pentru a se asigura că nu va avea surprize mai târziu”, au explicat iniţiatorii proiectului.

În curând, Registrul de Biciclete va avea şi o secţiune separată, pentru statistici, care să arate numărul de biciclete înregistrate în fiecare oraş, numărul celor furate sau care sunt zonele din care dispar cele mai multe dintre biciclete.

Potrivit anunţurilor, cele mai multe biciclete sunt furate din scara sau de pe palierul blocului, dar şi din zone aflate în centrul oraşelor, precum campusuri universitare sau mall-uri.

Citit 2425 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Mai 2014 11:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.