Campanie VL "Din inimă"/ Un tânăr de 16 ani are nevoie de bani pentru OPERAŢIE pe CREIER

Campanie VL "Din inimă"/ Un tânăr de 16 ani are nevoie de bani pentru OPERAŢIE pe CREIER
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Băiatul suferă de numeroase boli, printre care unele de care trebuie să se opereze urgent


Deşi are abia 16 ani, Cătălin Cârjăneanu a trecut deja prin mai multe suferinţe şi încercări decât îi sunt destinate unui om pe parcursul întregii vieţi. Până când Cătălin a împlinit şapte ani, mama lui, Anicuţa Şerban, nu a ştiut că băiatul suferă de vreo boală. A fost de ajuns însă ca medicii să-i pună primul diagnostic, pentru ca veştile rele să vină una după altă, fără întrerupere. "Doctorii mi-au spus că are un chist arahnoidian occipital, adică o tumoare care creşte între creier şi osul craniului. Au depistat apoi şi o acumulare de lichid în creier (hidrocefalie - n.r.), cauzată de chist. Pe parcurs, medicii au mai descoperit şi alte chisturi", ne spune Anicuţa Şerban.

Efecte adverse

Pentru că tumorile îi apasă pe creier, Cătălin are dificultăţi atunci când trebuie să se concentreze. Mai mult, oboseşte foarte repede şi are reprize din ce în ce mai dese de pierdere a cunoştinţei, însoţite de hemoragii nazale. Pentru a-i putea ţine cât de cât sub control boala, medicii i-au dat băiatului un tratament medicamentos pe care acesta trebuie să-l urmeze zilnic. Tratamentul îndelungat a început însă să-şi spună deja cuvântul. Ultimele controale medicale au arătat că adolescentul suferă deja de gastrită şi de pietre la rinichi. "I-au descoperit şi o problemă la fiere, care este strangulată şi întoarsă. Din această cauză, nu prea poate mânca nimic în afară de fructe şi legume. Dar la cât de tare este tratamentul care i s-a prescris, are nevoie şi de mâncare consistentă. Din păcate, medicii n-au putut să-mi spună exact de la ce are problema de sănătate la fiere. Ce este sigur e că nu se poate trata decât prin operaţie", mai spune mama.

Băiatul devine tot mai bolnav

De parcă tot acest şir lung de boli nu ar fi fost şi aşa prea mult, Cătălin a aflat la ultimul control că tumorile s-au extins şi au început să-i apară şi pe maxilar. Dacă cele de pe creier nu pot fi operate, chisturile de pe maxilar trebuie îndepărtate cât mai repede de către un chirurg.

Operaţia însă costă şi nici nu poate fi făcută înainte ca băiatul să meargă la control la un spital din Bucureşti. Singurele venituri ale familiei sunt cele din salariul mamei, din alocaţia dublată şi din pensia de handicap ale lui Cătălin. Banii astfel adunaţi nu le ajung pentru a merge la Bucureşti şi, cu atât mai puţin, pentru eventuala operaţie. "După ce a făcut RMN l-au trimis să-şi facă şi o radiografie dentară. De la centrul medical mi-au spus că mă costă 60 de lei. Am ieşit plângând pe uşă pentru că nu aveam de unde să plătesc", povesteşte mama.

Cei care citesc acest apel umanitar şi vor să îj ajute pe Cătălin o pot face în conturile RO48CECEGL0108RON0823276 (CEC Bank) sau RO51BRDE180SV74378651800 (BRD).

De asemenea, dacă vreţi să aflaţi şi alte amănunte legate de chinul prin care trece fără încetare băiatul, o puteţi suna pe mama lui, la numărul de telefon 0758.308.397.

Citeşte şi Cătălin Micu, gălăţeanul prizonier în propria casă

Citit 2023 ori Ultima modificare Marți, 27 Mai 2014 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.