Locurile la liceele gălăţene

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a făcut publice, luni, locurile la clasa a IX-a * Broşura admiterii mai întârzie la tipar * Locurile, pe profiluri şi specializări, dar şi ultimele medii de admitere pot fi consultate şi pe site-ul www.viata-libera.ro *

Dacă elevii de clasa a VIII-a sunt bulversaţi din cauza protestelor profesorilor, familiile gimnaziştilor scapă de un motiv de îngrijorare. Ca să vină în autorul micilor candidaţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi a făcut publică, pe site-ul propriu, oferta de locuri la fiecare liceu în parte, chiar dacă nu a apărut încă broşura admiterii.

De azi, elevii din ultimul an de gimnaziu ar fi trebuit să primească, gratuit, broşura „Ghidul admiterii în clasa a IX-a, învăţământ de stat”, dar distribuirea ei în şcoli întârzie, pentru că nu a ieşit de sub tipar.

Laura Marin, inspector şcolar general adjunct, declară că, cel mai sigur, ghidurile tipărite despre admitere vor ajunge la cei aproximativ 6.000 de elevi de clasa a VIII-a abia de săptămâna viitoare.

„Ministerul Educaţiei a modificat planurile-cadru, inclusiv la clasa a IX-a. Ca urmare, a trebuit să se modifice codurile de identificare a unor specializări, fapt ce a întârziat şi tipărirea broşurilor”, a spus reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi. 

Oferta, pe site-ul „Vieţii libere”

Liceele şi grupurile şcolare şi-au făcut publică oferta şi la târgurile educaţionale organizate săptămâna la Galaţi, Tecuci şi Bereşti. În cifre, planul de şcolarizare prevede 6.048 de locuri la clasa a IX-a.

-    La filiera teoretică sunt 19 clase de uman şi 48 la real.

-    La filiera tehnologică, 77 de clase sunt la profil tehnic, 35 la servicii şi alte 28 cu specializările Resurse naturale şi protecţia mediului.

-    La filiera vocaţională, oferta este următoarea: sportiv (3 clase), teologic (2), muzica (1), teatru (1), arte vizuale (1), pedagogie, educatoare-învăţătoare (1).

În învăţământul special se vor organiza 5 clase a IX-a, 3 la profil tehnic, iar restul la profil servicii. La seral, elevii vor putea ocupa locuri la clasele cu profil tehnic (4), servicii (3), resurse naturale şi protecţia mediului (1). În sistemul de frecvenţă redusă vor funcţiona, în anul şcolar 2009/2010 doar două clase în învăţământul de stat.

De azi, „broşura electronică” despre Admiterea 2009, furnizată de ISJ Galaţi, poate fi găsită şi pe site-ul www.viata-libera.ro. La secţiunea „Tezele unice şi admiterea în clasa a IX-a” am postat cifra de şcolarizare aferentă cursurilor la zi, la seral şi la frecvenţă redusă, dar şi cea pentru învăţământului special şi de la anul de completare, în învăţământul de stat.

Miercuri, o pagină întreagă în „Viaţa liberă”

Mâine, ziarul „Viaţa liberă” va dedica o pagină întreagă ofertei cu locurile la clasa a IX-a, cursurile la zi, a tuturor colegiilor, liceelor şi grupurilor şcolare din judeţul Galaţi. Oferta, valabilă pentru anul şcolar 2009 / 2010, va fi prezentată defalcat, pe profiluri şi specializări. Pagina pe care o realizăm special pentru elevii de clasa a VIII-a, va conţine şi ultimele medii de admitere la fiecare specializare în parte.

Citit 1104 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.