Gălăţenii nu au încredere în oamenii legii: "POLIŢIŞTII nu au destulă autoritate"

Gălăţenii nu au încredere în oamenii legii: "POLIŢIŞTII nu au destulă autoritate"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi dintre cititorii care au venit la întâlnirea de la Spicu au ridicat problema siguranţei publice. Oamenii sunt nemulţumiţi nu atât de numărul prea mic al echipajelor de poliţie, cât mai ales de modul în care oamenii legii îşi fac de multe ori treaba.

"Poliţia e prezentă în cartier, doar că membrii echipajelor se plimbă ca doi îndrăgostiţi. Merg la chioşc, îşi cumpără cafea şi ceva de mâncare, după care se aşază pe băncile din parc. Ar trebui să fie mai vigilenţi şi să-i sancţioneze pe cei care-şi lasă parcate maşinile pe loc interzis, pe cei care nu strâng de pe urma animalelor lor sau pe cei care aruncă gunoaiele pe stradă. Ca să fim cinstiţi, nu e doar vina poliţiştilor. Oamenii nu mai au respect pentru autoritate. Chiar dacă le este atrasă atenţia, unii îi ignoră sau chiar îi sfidează pe oamenii legii. Am fost martor în urmă cu ceva timp la o scenă în care erau implicaţi doi poliţişti şi un medic care are cabinet particular la parterul unui bloc turn din apropiere. Poliţiştii i-au atras atenţia civilizat că nu are voie să-şi parcheze maşina pe aleea pietonală de la P-uri, însă medicul a reacţionat destul de agresiv verbal şi i-a întrebat dacă ştiu cine este el. Cred că era consilier local, atunci. Acum, de când pe alee au pus acei mici piloni, nu mai poate intra nimeni cu maşina", ne-a spune Traian S.

Un caz particular ne-a fost semnalat de o cititoare care nu a vrut însă să-şi dea numele. "În urmă cu două săptămâni, o femeie în vârstă a fost tâlhărită într-un tronson de la blocurile N. Deşi afară era zi, în tronson intra destul de puţină lumină. Hoţul a aşteptat şi i-a furat portofelul din mână. Chiar dacă s-a speriat, măcar nu a lovit-o. Ar trebui ca poliţiştii să patruleze mai des prin aceste tronsoane. Chiar şi ziua te poţi trezi cu surprize neplăcute. În timpul nopţii, devine însă de-a dreptul periculos. Sunt mulţi care urinează aici, profitând de faptul că nu prea este lumină. Puteţi vedea cum miroase, mai ales că de acum a început să fie cald afară", ne-a povestit gălăţeanca.

Citeşte şi

Protocolul pentru un Galaţi mai sigur, născut la dezbaterea "Vieţii Libere"

Citit 1029 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iunie 2014 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.