1000 de tuia din Ungaria, plantaţi la Fârţăneşti

1000 de tuia din Ungaria, plantaţi la Fârţăneşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ceea ce am văzut, recent, la Fârţăneşti, de-a lungul şoselei judeţene, mi-a încântat ochii. Nimeni nu se aştepta ca ziua de 1 Mai să fie onorată cu 1.000 de tuia cumpăraţi din Ungaria pentru a fi plantaţi pe domeniul public.

Primarul Adrian Filote, unul dintre cei mai dinamici aleşi locali din nordul judeţului Galaţi, îşi convinge din nou concetăţenii că Fârţăneştiul şi Viile se află pe mâini vrednice.

- Am „bătut” internetul, ne-a declarat, în lung şi în lat până au dat peste producătorul de tuia din Ungaria, ce mi-a inspirat încredere. Cumpărând de la unguri 1000 de tuia, nu m-am înşelat. Aduşi vinerea trecută, cu un TIR, n-am pierdut vremea, trecând, organizat, la plantarea lor de-a lungul D.J. 242 – porţiunea Fârţăneşti, şi în centrul civic al comunei”.

„Reprezentanţii firmei din Ungaria mi-au pus în vedere că pentru reuşita acţiunii edilitare, plantatul trebuie făcut cu respectarea unor reguli stricte. Toţi cei 1000 de tuia sunt în termen de garanţie. În situaţia când unii nu se vor prinde, ni se vor trimite alţii în loc, pe cheltuia părţii maghiare”.

„Firma are libertatea de a ne controla, să vadă cum arată tuia după plantare. Nu vrea să i se compromită prestigiul! 1000 am cumpărat, 1000 trebuie să rămână în picioare, şi verzi. Ni se mai asigură, dacă va fi cazul, un tratament gratuit.

- Preţul?

- E sub jumătate faţă de cât ne-au cerut producătorii români contactaţi de Primăria Fârţăneşti.

Citit 3347 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.